Įtūžęs ant sugyventinės, vyras be namų paliko vaikus

Įtūžęs ant sugyventinės, vyras be namų paliko vaikus

Vilkaviškiečių šeimoje Ilgai trukęs sugyventinio teroras baigėsi tragiškai - įtūžęs vyras susprogdino namus. Be pastogės liko 3 nepilnamečiai vaikai, dėl sprogdintojo gyvybės kovoja medikai.

Užvakar apie 17.20 val. Vilkaviškio r. Sūdavos k. Danai B. (46 m.) priklausančiame name driokstelėjo sprogimas ir kilo gaisras. Sprogimą sukėlė moters sugyventinis Algimantas P. (51 m.). Pirminiais duomenimis, vyras atsitempė į kambarį dujų balioną, atsuko jį ir spragtelėjo žiebtuvėlį. Kartu su policininkais iš Vilkaviškio skubėjusi namo savininkė nesuskubo sugrįžti. Artėjant prie namų, moteris pamatė pro langus besiveržiančias liepsnas. Gesinti gaisro atskubėjo net 3 ugniagesių automobiliai. Prireikė ir medikų pagalbos vyrui. Pirminiais duomenimis, vyras apdegė beveik pusę kūno, gydomas reanimacijoje. Pasak kaimo žmonių, vakar vyras buvo pastebėtas parduotuvėje perkantis vyną. Teigiama, kad pinigų jis galėjo iš kažko pasiskolinti.

Vakar Dana B. buvo išvažiavusi į Vilkaviškį pagloboti tą dukters Viktorijos vaikučio. Pavakare moteris sulaukė sugyventinio skambučio. Esą jis rengiasi susprogdinti dujų balioną ir padegti namus. Moteris neabejojo, kad tai ne tuščias grasinimas ir pranešė policijai. Užsukę į namus paimti moters, pareigūnai nedelsdami išvažiavo tramdyti vyro. Buvo didelė baimė, kad nelaimė gresia 3 nepilnamečiais sugyventinių vaikams. Laimei, tėvui įsisautėjus, vaikai buvo spėję pabėgti iš namų ir nenukentėjo. Algimantas P. policijai yra labai gerai žinomas. Į šios šeimos namus pareigūnai jau keletą metų kviečiami tramdyti įsisiautėjusio vyro. Už smurtą artimoje aplinkoje Algimantas P. buvo nuteistas, bet bausmės atlikti nespėjo. Padėti šeimai stengėsi ir seniūnija. Vyrui buvo surasta vieta Gudkaimio globos namuose, kad tik jis paliktų artimuosius ramybėje, bet ten jis nė nesirengė važiuoti.

„Nė vieno gero žodžio negalėtume pasakyti apie šį vyrą. Prisiekęs girtuoklis ir tinginys. Net ir tapęs neįgaliu, sėdęs į neįgaliojo vežimėlį jis nenustojo girtuokliauti“, - kalbėjo kaimo Sūdavos bendruomenės atstovai. Pastaruoju metu jis gaudavo nedidelę neįgaliojo pašalpą. Gerų žodžių apie Algimatą P. pasakyti negalėjo ir Klausučių seniūnijos darbuotojos. Anot seniūnės Gemos Skystimienės, socialinės darbuotojos šiai šeimai skirdavo labai daug dėmesio, bet jokios priemonės neveikė.

Į girtuoklystės liūną Algimantas P. įtraukęs buvo ir sugyventinę. Šeima buvo rizikos grupėje. Anot seniūnijos, moteris prieš maždaug dvejus metus labai pasikeitė, metė alkoholį. Dirba viešuosius darbus, padeda mažą vaiką auginančiai dukteriai. Dana B. turi 8 vaikus. 3 suaugę vaikai yra iš pirmosios šeimos gyvena savarankiškai. Su sugyventiniu moteris sugyveno 5 vaikus, 2 jų pilnamečiai ir gyvena atskirai nuo tėvų.

Namas, kuriame šeima gyveno, priklausė Danos B. motinai. Paveldėtoja ne tik ji, bet ir 2 broliai. Kitas klausimas, ar bus verta jį paveldėti. Anot Klausučių seniūnijos darbuotojų, tokios būklės, kokios yra dabar, gyvenimui namas netinkamas. Nuostolis įvertintas 5500 eurų (18990 Lt).

Vakar Vilkaviškio savivaldybė šeimai suteikė laikiną socialinį būstą gretimame kaime.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder