Jurbarko smurtautojui - apykojė ir namų areštas

Jurbarko smurtautojui - apykojė ir namų areštas

Įtariamajam pasikėsinimu išžaginti nepilnametę jurbarkietę ir jos sumušimu penktadienį prokurorų prašymu paskirtas namų areštas ir intensyvi priežiūra.

„Kardomosios priemonės paskirtos dviejų mėnesių laikotarpiui, uždraudžiant įtariamajam išeiti iš namų ir tai kontroliuojant elektroninėmis stebėjimo priemonėmis“, – spaudos konferencijoje pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis.

Pasak jo, kardomosios priemonės sugriežtintos siekiant užtikrinti nukentėjusiosios saugumą, paaiškėjus, kad įtariamasis po įvykio grasino savo aukai.

„Per savaitę, šiandien šešta tyrimo diena, buvo nustatytos faktinės aplinkybės, kurių deja, bet nebuvo nustatyta pirmąją parą po nusikaltimo, kad nukentėjusiajai tuoj po nusikalstamos veikos buvo grasinta reikalaujant tylėti, neatskleisti jokių aplinkybių“, – sakė prokuroras.

Tačiau šiuo metu, jo teigimu, teisėsauga nėra gavusi jokios informacijos apie kokį nors poveikį, kuris būtų daromas nukentėjusiajai ar liudininkams.

Prokuroras pabrėžė, kad kardomosios priemonės tikslas nėra atkeršyti ar nubausti, o švelnesnės nei suėmimas priemonės skyrimas nereiškia įtariamojo išteisinimo.

Sprendimas nesikreipti dėl suėmimo įtariamajam priimtas atsižvelgus į jo amžių.

„Asmuo nebuvo teistas, nebuvo padaręs jokios nusikalstamos veikos, turi šeimą, mokosi, gyvena su tėvais – šios aplinkybės neleido priimti sprendimo dėl griežčiausios kardomosios priemonės“, – sakė prokuroras.

„Manėme, kad kitos kardomosios priemonės pasieks tikslus, kuriuos kelia įstatymas“, – sakė jis.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir galimo pasikėsinimo išžaginti gegužės 26 dieną pradėtas Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate, gavus pranešimą, kad Tauragės rajone esančiame Keterių kaime sodyboje vaikinas smurtavo prieš nepilnametę.

Įtariamasis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Pagalbos prašę merginos iš Jurbarko artimieji socialiniame tinkle skelbė, jog nusikaltimas įvykdytas klasės vakarėlio metu, o dešimtokė buvo sunkiai sužalota: jai pažeista trachėja, traumuotas kaklas, sulaužytas žandikaulis bei išmušti dantys.

Tačiau prokuroras A. Stanislovaitis teigė, jog šiuo metu nėra duomenų, kad mergina būtų nukentėjusi sunkiai.

„Faktinė aplinkybė minima, kad mergina buvo sunkiai sužalota – šiai dienai teisinių pagrindų teigti, kad sužalojimai yra sunkūs, nėra, priešingai: nustatyta, kad sužalojimai šiai dienai kvalifikuojami kaip nesunkūs“, – sakė prokuroras.

Portalas 15min.lt skelbė, jog įtariamojo motina priklausė Darbo partijai bei buvo jos tarybos narė, tačiau savo narystę partijoje sustabdė.

A. Stanislovaitis sakė, kad yra grasinama, kurstoma smurtauti prieš įtariamojo šeimą bei tyrimą vykdančią prokurorę. Jis įspėjo, kad tokie veiksmai sulauks teisinių pasekmių.

Vaikinas buvo sulaikytas, o vėliau paleistas iš laikinojo sulaikymo paskyrus kelias kardomąsias priemones. 

Pasak prokuratūros, šiuo metu tyrime renkami visi reikalingi duomenys, kad nusikaltimas būtų ištirtas kuo objektyviau ir greičiau.

Teisėsauga prašo turinčius duomenų apie bet kokį mėginimą daryti įtaką nukentėjusiosios ar liudytojų valiai dėl parodymų procese informuoti apie tai Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariatą, Klaipėdos apygardos prokuratūrą arba skambinti pagalbos telefonu 112.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder