K. Pūkas pripažintas kaltu dėl seksualinio priekabiavimo

K. Pūkas pripažintas kaltu dėl seksualinio priekabiavimo

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį buvusį parlamentarą Kęstutį Pūką pripažino kaltu dėl seksualinio priekabiavimo ir nelegalaus ginklo laikymo. 

Teismas pripažino K. Pūką dėl priekabiavimo prie vienos merginos, bet išteisino dėl priekabiavimo prie likusių trijų merginų. Buvusiam Seimo nariui skirta 1500 eurų dydžio bauda. 

„Teismas sutinka su išteisinimu dėl trijų merginų ir teismas konstatavo, kad reikia didesnio priklausomumo“, – per posėdį sakė teisėjas Albinas Bielskis. 

Teismas buvusį parlamentarą pripažino kaltu ir dėl nelegalaus ginklo laikymo. 

„K. Pūkas laikė ginklą, juo didžiavosi, bet raktus laikė atsainiai padėjęs stalčiuje“, – kalbėjo A. Bielskis. 

Byla Apeliaciniame teisme buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

„Iš esmės buvo prašoma pakeisti pirmos instancijos teismo nuosprendį, tai aš iš esmės esu patenkinta šiuo sprendimu“, – po posėdžio žurnalistams sakė prokurorė Agnė Stankevičiūtė.

Vilniaus apygardos teismas šių metų kovą K. Pūką išteisino. Teismas tuomet paskelbė, kad tarp K. Pūko ir merginų nebuvo priklausomumo pagal tarnybą santykių, todėl Baudžiamojo kodekso straipsnis negali būti taikomas. 

Šį nuosprendį apskundė prokurorė A. Stankevičiūtė ir visos keturios nukentėjusiosios, prie kurių K. Pūkas priekabiavo, kai jos siekė įsidarbinti Seimo nario padėjėjomis. 

Anot prokurorės, tik nuo Seimo nario priklauso ar asmuo bus priimtas į darbą, dėl to priimamo į darbą asmens ir Seimo nario pareigos yra akivaizdžiai nelygios ir sukelia priklausomumą.

Ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo pradėtas 2017 metų kovo mėnesį.

K. Pūkas iš Seimo atsistatydino 2018 metų sausį prieš pat balsavimą dėl jo mandato panaikinimo. Konstitucinis Teismas paskelbė, kad jis pažeidė priesaiką priekabiaudamas prie padėjėjų ir jomis pretendavusių tapti merginų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder