Kaune pareigūnai demaskavo nelegalią eurų spaustuvę

Kaune pareigūnai demaskavo nelegalią eurų spaustuvę

Kaune aptikta nelegali padirbtų eurų spaustuvė. Apie tai ketvirtadienį skubiai surengtoje spaudos konferencijoje pranešė generalinis policijos komisaras Linas Pernavas.

Buvo išimta daugiau kaip 200 padirbtų eurų banknotų, buvo padirbinėjami 50 eurų nominalo banknotai, rinkoje galėjo būti išplatinta virš 40 tūkst. eurų, rasta - apie 20 tūkst. eurų. Taip pat vietoje rasta ir konfiskuota visa reikalinga įranga valiutai padirbinėti. Tiesa, valiuta buvo vidutinės kokybės. Platinime dalyvavo nemažai asmenų, eurai platinti visoje Lietuvoje. Nustatyti du įtariamieji, tačiau jų gali būti ir daugiau, neatmeta pareigūnai. Operacija vyko trečiadienį.

"Atlikto tyrimo metu intensyviai dirbo Kauno policija, Kriminalinės policijos biuras, buvo konsultuojamasi su kolegoms iš Europolo pavyko nustatyti asmenį, kuris ir galimai gamino būtent šito nominalo eurus", - sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Pareigūnų duomenimis, nedidelio masto eurų spaustuvė veikė nuo euro įvedimo Lietuvoje - metų pradžios. Vidutinės kokybės eurai buvo gaminami namų sąlygomis, jie realizuoti Lietuvoje. Griežčiausia bausmė gresianti už šį nusikaltimą - laisvės atėmimas iki 10 metų.

Taip pat Policijos departamentas pranešė ir dar apie vieną stambią operaciją - kelyje Marijampolė -Suvalkai sulaikyta rekordinė narkotikų, hašišo, siunta. Operacija atlikta po ilgalaikio tyrimo naktį iš kovo 31-osios į balandžio 1 d. Buvo sulaikytas vilkikas su puspriekabe-šaldytuve, kuriame gaminti kvaišalai, nors oficialiai vilkikas iš Ispanijos gabeno citrusinius vaisius.

"Patikrinus šitą vilkiką po citrusinių vaisių kroviniu buvo slėptuvėje rastas minėtas hašišo krovinys, kiekis - apie 370 kg. Tai tikrai didelis kiekis, didžiausias policijos išimtas kiekis istorijoje", - sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas.

Tiesa, toks nusikaltimo braižas, kai narkotinės medžiagos vežamos vilkike, kuriame yra įrengti šaldytuvai, po vaisiais slepiami kvaišalai, ne naujiena.

"Ganėtinai dažnas atvejis, kai būtent iš Ispanijos prisidengiant greitai gendančiais produktais gabenami narkotikai, nes naudojantis muitinės procedūromis, kai yra palengvinta sienos kirtimo tvarka, nes neva negalima ilgai stovėti ir laukti muitinės patikrinimo", - sakė E. Šileris.

Pareigūnai sulaikė ir 3 mėnesiams suėmė įtariamąjį vairuotoją Panevėžio miesto gyventoją. Jis anksčiau reikalų su policija neturėjo. Sulaikytas vilkikas priklauso vienai Panevėžio krovinių pervežimo bendrovei. Svaigalai, anot pareigūnų, greičiausiai iš Lietuvos būtų keliavę į kitas šalis. Pareigūnai pastebi, kad Lietuvoje daugėja hašišo sulaikymo, kas rodo, kad auga šių narkotikų tranzitas iš Ispanijos į Rusiją.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, už tai gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder