Kėdainiuose vaiko nužudymo įtariamųjų šlapime rasta narkotikų

Kėdainiuose vaiko nužudymo įtariamųjų šlapime rasta narkotikų

Vaiką mirtinai sumušę Kėdainiuose įtariami jo mama Monika Kaziukaitytė ir jos sugyventinis Gediminas Kontenis vartojo narkotines medžiagas, pirmadienį pranešė teisėsauga.

„Yra gauti duomenys, kad įtariamųjų (...) šlapime rasta narkotinių medžiagų“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Nustatyta, kad jie galėjo vartoti amfetamino.

Pasak Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus, įtariama, kad jie galėjo būti apsvaigę ir nusikaltimo padarymo metu.

Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo sugyventinio smurto prieš berniuko mamą. Bus atliekamas ir psichiatro tyrimas abiems įtariamiesiems.

Pasak pareigūnų, nustatyta, kad įtariamasis vaiko mamos sugyventinis ieškomas dėl apiplėšimo užsienyje.

Pasak D. Valkavičiaus, teisėsauga beveik neturi abejonių, kad prieš mažametį smurtavo būtent jis.

Ketverių metų berniukas namuose Kėdainiuose žiauriai sumuštas sausio pabaigoje, po kelių dienų jis nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė. Įtarimus vaiko nužudymu teisėsauga yra pateikusi mažamečio mamai ir jos sugyventiniui, kuris, įtariama, ir sumušė vaiką.

Atliekat šį tyrimą paaiškėjo, kad ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš šį berniuką buvo pradėtas pernai metais, tuomet jo patėvis apklaustas kaip specialusis liudytojas, tačiau ikiteisminį tyrimą nuspręsta nutraukti, nesurinkus pakankamai duomenų, kad prieš berniuką iš tiesų buvo smurtaujama.

Dėl tarnybos pareigų neatlikimo tiriant informaciją apie smurtą prieš mažametį Kauno apygardos prokuratūra taip pat atlieka tyrimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder