Klaipėdos pareigūnai moksleiviams dalijo atšvaitus

Klaipėdos pareigūnai moksleiviams dalijo atšvaitus

Moksleivių saugumui neabejingų piliečių prašymu Klaipėdos apskr. VPK Prevencijos skyriaus pareigūnės šį rytą lankėsi prie uostamiesčio Jūrų kadetų mokyklos, Naikupės gatvėje.

Pasak pareigūnių, atšvaitą turėjo retas šios mokyklos auklėtinis, jie vilki specifines tamsias uniformas, todėl kelyje vairuotojams juos pastebėti itin sunku. Moksleiviams ar į mokyklas atžalas lydėjusiems tėvams bei į darbą skubėjusiems praeiviams pareigūnės išdalijo apie 100 atšvaitų, aiškino kaip teisingai juos nešioti. 

Atšvaitas visuomet turi būti kabinamas dešinėje pusėje, vairuotojų akių lygyje. Ypač patikima priemonė yra šviesą atspindinti liemenė – ji vairuotojams ypač padeda pamatyti vaikus.Rūpintis savo saugumu būtina, nes esant prastoms oro sąlygoms, tamsoje, atšvaito nesegintis žmogų vairuotojas pamato vos 30-50 m. atstumu, tuo metu jį segintis gali būti pastebėtas jau už 150 metrų. 

Prevencinę akciją vykdžiusios pareigūnės pasidžiaugė, kad daug tėvų jau įprato rūpintis pačių mažiausiųjų saugumu – dauguma darželinukų ir pradinukų švietė iš toli, nes dažnas segėjo ne vieną šviesą atspindintį elementą.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder