Konstantinas Michailovas nesutiko būti teisiamas už nusikaltimus žmogiškumui

Konstantinas Michailovas nesutiko būti teisiamas už nusikaltimus žmogiškumui

Medininkų žudynių byloje nuteistas Konstantinas Michailovas (buv. Nikulinas) teismui nedavė būtino sutikimo perkvalifikuoti jam inkriminuojamus kaltinimus ir teisti jį už karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui.

Ketvirtadienį Lietuvos apeliaciniame teisme nuteistasis pareiškė, kad jis nepadarė jokių nusikaltimų Lietuvos žmonėms ar valstybei, todėl kategoriškai nesutinka su Generalinės prokuratūros prašymu pakeisti jam kaltinimus.

"Su šiuo prašymu kategoriškai nesutinku. Aš Konstantin Michailov (Nikulin), nepadariau ir neįvykdžiau jokio nusikaltimo ar kitokio teisės pažeidimo prieš Lietuvos gyventojus ir Lietuvos Respublikos valstybę. Taip pat niekada nesikėsinau į Latvijos gyventojų gyvybę ir sveikatą", - teisme sakė neteistasis.

K. Michailovo sutikimas yra būtinas, kadangi pagal Europos arešto orderio tvarką, nėra galimybės persekioti asmens atgaline tvarka už kitus nusikaltimus, dėl kurių kaltinamasis nėra perduotas. Nusikalstomos veikos pakeitimą šiuo atveju galima įvykdyti tik gavus kaltinamojo arba jį perdavusios valstybės (Latvijos Respublikos) sutikimą.

Sprendimą dėl kaltinimų K. Michailovui perkvalifikavimo dabar turi priimti Latvijos institucijos, į kurias ir kreipsis bylą tiriantys prokurorai.

Kitas teismo posėdis įvyks kovo 28 dieną.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder