Krokų lankos ežere sulaikyti brakonieriai

Krokų lankos ežere sulaikyti brakonieriai

Nemuno deltos regioniniame parke yra Krokų lankos botaninis-zoologinis draustinis, kuriame bet kokia žvejyba draudžiama ištisus metus.

Šaltėjantis oras ir stiprūs vėjai, gūsiais siekiantys 22 m/s, bangos Krokų lankos ežere didesnės nei metras - ne kliūtis gumine valtele įšsiruošusiems brakonieriauti žvejams.

Gruodžio 8-ąją reido metu netoli Krokų lankos ežero pastebėtas važinėjantis automobilis, kuriame sėdėjo ne kartą už brakonieriavimus bausti asmenys. Šilutės Gyvosios gamtos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnams tai sukėlė įtarimą, ir Krokų lankos ežere buvo surengta pasala.

Apie 21 val. pastebėtas prie ežero be įjungtų žibintų atvažiuojantis automobilis. Po kelių minučių, neseniai įsigytu termovizoriumi stebint vandens paviršių ir aplinkinius krūmus, pakrantėje pastebėta guminė elektrinio variklio varoma valtis, kurioje sėdėjo du žmonės. Nuplaukę apie 200 metrų nuo kranto, jie sustojo ir iš vandens pradėjo traukti tinklus.

Palaukus, kol tinklai su laimikiu atsidurs valtyje, stebimi asmenys buvo sulaikyti įvykio vietoje. Nelegaliai sugautas laimikis: 12 kuojų, 10 karšių, 6 lydekos. Kadangi sulaikyti brakonieriai dažnai daro pažeidimus, jiems gręsia administracinės baudos po 700 litų, o gamtai padaryta žala viršys 1 000 litų.

Taip pat sulaikyti įrankiai ir priemonės: guminė valtis, elektrinis pakabinamas valties variklis, elektriniam varikliui skirtas akumuliatorius ir 2 statomi tinklai.

Per 2011 metus vien Krokų lankos ežere, Šilutės rajone nustatytui 69 Mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimai, iš kurių 32 šiurkštūs.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder