Kuršių marių įlankoje rastas nuskendęs žvejas

Kuršių marių įlankoje rastas nuskendęs žvejas

Šeštadienio vakarą Kuršių marių Kniaupo įlankoje prasidėjusios ir iki išnakčių vykusios dviejų skęstančių žmonių ir katerio paieškos baigėsi be rezultatų. Bet sekmadienio rytą ties Upaitės žiotimis aptikta priskendusi valtis ir skenduolis netoli jos.

Paskendęs Kuršių mariose žvejys buvo Šilutės miesto gyventojas, 36-erių K.S.

Šilutės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba sekmadienį po pietų atnaujino paieškas. "Kol šviesu, žvalgysime", - lrytas.lt sakė budėtojas.

Antrojo iš dingusiųjų vyrų močiutė, gyvenanti Šilutėje, dar neprarado vilties, jog anūkas bus rastas išplaukęs į krantą, sušalęs, bet gyvas. Vyrai buvo išplaukę žvejoti plastikine valtimi su varikliu.

Lietuvos kariuomenės (LK) Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) iš Bendrojo pagalbos centro (tel.112) šeštadienio vakarą gavo pranešimą, kad prie Nemuno skęsta kateris, kuriame yra du žmonės.

Vėliau informacija buvo patikslinta, kad nelaimė įvyko Kuršių mariose ties Kniaupo įlanka. Apie įvykį nedelsiant buvo pranešta Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojui, kuris į paieškos rajoną išsiuntė katerį "Boomeranger".

Taip pat žmonių paieškai ir gelbėjimui buvo išsiųstas Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis. Prie žmonių paieškos taip pat prisijungė Šilutės rajono Priešgaisrinės gelbėjimo tranybos (PGT) ekipažas.

Paieškos operaciją labai apsunkino sudėtingos aplinkos sąlygos (blogas matomumas dėl tamsos, sniego ir lietaus, vėjo stiprumas 15-24m/s, bangų aukštis 1,5 m) 19 val. 34 min. iš įvykio liudininkų gautas patvirtinimas, kad paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis vykdo paiešką faktinėje įvykio vietoje, tačiau sraigtasparniu apžiūrėjus vietovę, žmonių ar katerio nebuvo aptikta.

20 val. 55 min. išžvalgius paieškos rajoną mariose ir marių pakrantėje, žmonių paieškos operacija buvo užbaigta be rezultatų.

Sekmadienį žmonių paieškos operacija buvo atnaujinta. Šiai operacijai buvo skirti Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės kateris ir Šilutės rajono PGT ekipažas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder