Kyšius ėmęs buvęs valdininkas sulaukė malonės

Kyšius ėmęs buvęs valdininkas sulaukė malonės

Už kyšininkavimą nuteistam buvusiam Klaipėdos rajono valdininkui pavyko atsikratyti laisvę varžiusios pareigūnų priežiūros.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos akiratį buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir sąvadų skyriaus vedėjas Vytautas Tirevičius pateko 2009 m. Nustatyta, kad jis provokavo gyventojus duoti jam kyšius ir juos ėmė už įvairių statinių projektų registravimą, jų svarstymą bei statybos leidimų išdavimą. Iš viso buvo nustatyti 25 tokie nusikalstamos veikos epizodai.

Po trejus metus trukusio tyrimo ir bylos nagrinėjimo 2012 m. kovą V. Tirevičiui buvo skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas tam pačiam laikotarpiui. Jam taip pat 3 metus uždrausta dirbti valstybės tarnyboje, konfiskuoti nusikalstamu būdu gauti beveik 3 tūkst. litų, lygtinės bausmės laikotarpiu jis be pareigūnų žinios negalėjo iš namų išvykti ilgiau nei savaitei.

Suėjus trims ketvirtadaliams priežiūros laiko (probacijos termino) Klaipėdos apygardos Probacijos tarnybos Probacijos skyrius kreipėsi į Klaipėdos rajono apylinkės teismą siūlydamas V. Tirevičiaus priežiūros vykdymą nutraukti prieš terminą. Tokį prašymą siūlė patenkinti ir prokuroras Nerijus Šiaulys.

Klaipėdos apygardos probacijos tarnybos direktorius Juras Kilijonas tikino, kad paaiškinti, ar iniciatyva dėl išankstinės priežiūros nutraukimo kilo iš paties V. Tirevičiaus, ar iš tarnybos, galėtų tik gavęs pačio nuteistojo sutikimą.

"Kalbant bendrai, Probacijos įstatymas numato tokią teisę tarnybai, jei prižiūrimas asmuo tinkamai vykdo jam numatytas prievoles. Suėjus numatytam terminui - trim ketvirtadaliams priežiūros laiko - tarnyba visada pati peržiūri, dėl kurių asmenų galima kreiptis į teismą su tokiais prašymais. Tai lyg paskata asmenims tinkamai vykdyti teismo numatytas prievoles", - aiškino J. Kilijonas.

Tarnyba teismui, motyvuodama, kodėl V. Tirevičius vertas tokios malonės, tvirtino, kad rizikos, jog jis darys naujas nusikalstamas veikas, lygis yra žemas, duomenų apie pradėtus naujus ikiteisminius tyrimus ar padarytus administracinius teisės pažeidimus negauta. Esą nuo 2012-ųjų balandžio 6 d., kai pradėta vykdyti priežiūra V. Tirevičius jam skirtą įpareigojimą vykdė tinkamai, dirbo vienoje UAB.

Klaipėdos rajono apylinkės teisėją Gintarą Stonkų tokie argumentai įtikino ir jis antradienį nutarė, jog V. Tirevičiaus priežiūrą galima nutraukti prieš terminą. Tiesa, tokia nutartis per 5 dienas dar gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder