Latvis į Lenkiją gabeno kontrabandinius rūkalus

Latvis į Lenkiją gabeno kontrabandinius rūkalus

Pasienyje su Lenkija pasieniečiai sulaikė latvį, į Lenkiją gabenantį didelį kontrabandinių baltarusiškų cigarečių krovinį.

Ankstų antradienio rytą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai pastebėjo nuo Senosios Radiškės kaimo link sienos važiuojantį furgoną "Citroen Berlingo". Mašina judėjo į Lenkijos pusę ir netrukus būtų įvažiavusi į šią šalį.

Stabdydami "Citroen Berlingo" lenkiškais numeriais pasieniečiai savo tarnybinį visureigį pastatė taip, kad atvažiuojantis vairuotojas neturėtų galimybės sprukti. Paaiškėjo, kad mašiną į Lenkiją vairavo 20-metis Latvijos pilietis. Jis turėjo tvarkingus asmens ir automobilio dokumentus.

Pravėrę furgono galines krovinių skyriaus dureles, pasieniečiai išvydo, cigaretes. Latvis gabeno 19 350 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką - apie 140 tūkst. litų.

Latvis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder