Lietuvoje – baltarusio vairuotojo drama: į pavojingą kelionę sudėjo visas šeimos santaupas

Lietuvoje – baltarusio vairuotojo drama: į pavojingą kelionę sudėjo visas šeimos santaupas

Į sunkią materialinę padėtį patekęs vilkiko vairuotojas iš Baltarusijos Artsiomas Roslikas pabandė greitai užsidirbti itin rizikingu būdu – į Lietuvą įveždamas ir parduodamas kontrabandines cigaretes. Į šią kelionę baltarusis sudėjo, kaip pats tikino, visas šeimos santaupas, tikėdamasis, kad šios atsipirks.

Tačiau pavojinga kelionė neišdegė – cigaretės buvo surastas ir konfiskuotos, o vairuotojas ne tik neteko pinigų, bet ir sulaukė dar didesnių bėdų.

A. Roslikas lietuviams įkliuvo šių metų rugpjūčio 9 d., kai apie 1 val. nakties įvažiavo į Lietuvą per Šalčininkų muitinės postą. „Renault“ vilkiką vairavęs baltarusis kartu vežėsi puspriekabę, pilną medienos gaminių, tačiau tarp šių A. Roslikas buvo paslėpęs ir savo krovinį – gausybę kontrabandinių cigarečių „Fest“.

Cigaretės buvo paslėptos negudriai, todėl jas aptiko muitinės posto inspektorė – ėmus tikrinti į Lietuvą atvežtą krovinį, kuris turėjo būti iškrautas Kaune, tarp lentų buvo pastebėtos ir kartotinės dėžės. Paaiškėjo, kad šiose – daugybė cigarečių. Vėliau apskaičiuota, kad iš viso baltarusis vežė 372 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė – 1,312 mln. eurų.

A. Roslikas iš pradžių teigė nežinantis, kas šiose dėžėse, tačiau ikiteisminio tyrimo metu ir teisme pripažino savo kaltę. Baltarusis nurodė, kad tolimųjų reisu vairuotoju Baltarusijos įmonėje buvo įsidarbinęs tik kelios savaitės prieš padarytą nusikaltimą.

Anot A. Rosliko, ryžtis rizikingam nusikaltimui jį pastūmėjo sunki šeimos materialinė padėtis – baltarusis teigė, kad augina du vaikus, žmona šiuo metu nedirba, o jam taip pat sunkiai sekėsi surasti darbą, todėl nutarė greitai užsidirbti: kontrabandines cigaretes slapčia atvežti į Lietuvą ir čia parduoti, kadangi Lietuvoje jos kainuoja žymiai brangiau.

Baltarusis teigė, kad cigarečių įgijimui Baltarusijoje panaudojo visas šeimos santaupas, mat manė, kad taip investavęs galės užsidirbti. A. Roslikas tikino, kad iš anksto nežinojo, kam galės cigaretes parduoti, tačiau jam atrodė, kad nebus sudėtinga surasti cigarečių pirkėjus.

Nepavykęs bandymas užsidirbti baltarusiui ne tik neatnešė pelno, bet pridarė dar didesnių finansinių bėdų – Vilniaus apygardos teismas jau įsiteisėjusiu baudžiamuoju įsakymu A. Rosliką pripažino kaltu dėl cigarečių kontrabandos, o teisėja Julita Dabulskytė-Raizgienė vairuotojui skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Kartu A. Roslikas turės dar sumokėti 3 tūkst. eurų procesinių išlaidų (už kontrabandinių cigarečių saugojimą, transportavimą ir sunaikinimą), dar 3850 eurų iš baltarusio bus konfiskuoti vietoje nusikaltimo įrankių – vilkiko ir priekabos. Iš viso A. Roslikui teks sumokėti beveik 12 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder