Lombardai - dalis narkotikų kelio Klaipėdoje

Lombardai - dalis narkotikų kelio Klaipėdoje

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos mieste besiformavusios narkotinių medžiagų platintojų grupuotės, į kurią buvo įtraukti lombardų darbuotojai bei nepilnamečiai.

Teisėsaugininkai įtaria, kad 15-25 metų jaunuoliai platino kanapes ir hašišą (kanapių dervą). Gauta duomenų, kad kai kurie įtariamieji kvaišalus platino ir visą parą dirbančiuose lombarduose. Pirmieji kaltininkai sulaikyti dar šių metų pavasarį po to, kai narkotines medžiagas pardavė pirkėjais apsimetusiems asmenims.

Tęsdami tyrimą, Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai nustatė, kad ši grupuotė formavosi įtariamųjų gyvenamųjų rajonų ir asmeninių pažinčių pagrindu. Į nusikalstamą veiklą buvo įsitraukę ir du pilnametystės dar nesulaukę broliai.

Liepos mėnesį policijos pareigūnai sulaikė po naktinės pamainos lombarde į namus grįžtantį įtariamąjį. Pas jį aptikta virš 100 g kanapių ir jų dalių, hašišo bei svetimų asmens dokumentų. Apie 15 g hašišo aptikta ir dar pas vieną lombardo darbuotoją. Surinkę įkalčius, spalio mėnesį pareigūnai sulaikė ir šį narkotikų platinimo tinklą suorganizavusius asmenis.

Dabartinėje ikiteisminio tyrimo stadijoje apklausta 15 sulaikytųjų. Narkotinių medžiagų platinimu, taip pat ir nepilnamečiams, įtariama 11 asmenų. Pas juos aptikta narkotinių medžiagų, kanapių sėklų, šovinių bei užrašų, kaip auginti į narkotinių medžiagų sąrašus įtrauktus augalus.

Tyrimas tęsiamas, turima duomenų ir apie kitus, su šia besiformavusia nusikalstama grupuote susijusius, asmenis bei jų įvykdytus nusikaltimus.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB duomenimis, į neteisėtą narkotinių medžiagų apyvartą vis dažniau įsitraukia jauni, kartais nepilnamečiai ir net 16 metų nesulaukę, anksčiau į teisėsaugos institucijų akiratį nepatekę asmenys.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų, už kvaišalų platinimą nepilnamečiams - 3-12 metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder