Londone už 400 automobilių vagystę nuteista gauja, kuriai vadovavo lietuviai

Londone už 400 automobilių vagystę nuteista gauja, kuriai vadovavo lietuviai

Vud Gryno Karūnos teismas pirmadienį nuteisė 11 asmenų, tarp kurių yra lietuvių, už daugiau nei 400 automobilių vagystę Londone, pranešė "hamhigh.co.uk".

Tyrimas prasidėjo, kai Londono metropoliteno policijos automobilių vagysčių skyrius susekė Hampstedo rajone 2011 metų rugpjūtį pavogtą automobilį. Pareigūnai automobilį rado pramoniniame objekte Kento grafystėje.

Didžiosios Britanijos policija atskleidė organizuoto nusikalstamumo grupuotę, kuriai vadovavo lietuviai. Nusikaltėliai pavogė šimtus automobilių ir nugabeno juos į sandėlius. Ten vertingos mašinų dalys būdavo išimamos, suvyniojamos į juodą plastiką ir gabenamos į užsienį, daugiausia į Lietuvą.

Grupuotės lyderis 28-erių Raimundas Matulevičius buvo nuteistas šešerių metų laisvės atėmimo bausme, o jo dešinioji ranka 31-erių Tomas Natalevičius gavo penkerių metų laisvės atėmimo bausmę. Abu lietuviai savo kaltę neigė.

Kiti gaujos nariai prisipažino prekiavę vogtomis detalėmis, ir teismas jiems skyrė nuo 6 iki 15 mėnesių laisvės atėmimo bausmes.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder