Malkų įlankoje - įspėjimai ir baudos žvejams

Malkų įlankoje - įspėjimai ir baudos žvejams

Vasario 17 d. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnai kartu su Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistais tikrino kaip žvejai laikosi žvejybos ir karantino reikalavimų, bei galimą nelegalių žvejybos įrankių laikymą.

Tikrinant gautą informaciją, kad Kretingoje gali būti laikomi nelegalūs žvejybos įrankiai, 1977 m. gimusio vyro namuose, ūkinėse patalpose, pareigūnai rado 21 statomą tinklą, kuriuos laikyti yra draudžiama.

Taip pat rastos ir dvi lydekos, kurių sužvejoti nebuvo galima, nes jos neatitiko įstatymų numatyto dydžio – buvo per mažos. Asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas (pagal LR ANK 291 str. 6 d.) – paskirta 480 eurų bauda, paimti tinklai, vyras turės atlyginti ir gamtai padarytą žalą.

Pareigūnai patikrino ir 57 Klaipėdoje, Malkų įlankoje, ant ledo žvejojusius žvejus. 11 iš jų įspėti dėl šiukšlinimo, arba kad neturėjo privalomų smaigų, ar nebuvo įsigiję žvejo bilieto.

Du 1992 m. ir 1969 m. gimę vyrai pažvejoti buvo atvažiavę iš Mažeikių rajono, vienas – gimęs 1987 m. – iš Akmenės rajono.

Jiems surašyti protokolai dėl karantino reikalavimų pažeidimo (pagal LR ANK 45 str. 4 d.) ir skirtos baudos – po 250 eurų.

Patogiausias būdas SUŽINOTI DAUGIAU – sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder