Manekenės žūties byloje kaltinamam A. Milteniui kitoje byloje teks sumokėti beveik 35 tūkst. eurų

Manekenės žūties byloje kaltinamam A. Milteniui kitoje byloje teks sumokėti beveik 35 tūkst. eurų

Vienas iš kaltinamųjų mįslingomis aplinkybėmis žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės baudžiamojoje byloje Aivaras Miltenis, kuriam pateikti įtarimai dėl išžaginimo, turi ir daugiau nemalonumų.

Klaipėdos apygardos teismas pernai liepą nusprendė, kad jis privalo atlyginti nuostolius Kretingos rajono savivaldybei – iš viso daugiau kaip 34 tūkst. eurų.

Tai suma, kuri buvo sumokėta už A.Miltenio medicinos mokslus ir bauda.

2013 metais tarp savivaldybės, būsimojo gydytojo ir Kretingos ligoninės buvo sudaryta trišalė sveikatos priežiūros specialistų studijų rėmimo sutartis, pagal kurią savivaldybė įsipareigojo finansiškai remti penkerių metų studijų programą, o A.Miltenis baigęs mokslus turėjo ne trumpiau negu penkerius metus dirbti ligoninėje.

Tačiau ligoninėje jis dirbo tik metus.

Iškilus viešumon D.Didžiūnaitytės tragedijai, medikas pakeitė darbovietę – išvyko į Mažeikių ligoninę.

Tokiu atveju savivaldybės remtas specialistas į rajono biudžetą turi sugrąžinti visus už jo mokslus sumokėtus pinigus ir sumokėti 30 proc. baudą nuo visos sumos.

Kretingos rajono savivaldybė kreipėsi į Kretingos teismą.

Jis iš dalies patenkino ieškinį ir priteisė 20 467,17 eurų nuostolių atlyginimo, 6140,15 eurų baudą, 5 procentų metines palūkanas nuo visos priteistos sumos, o sprendimo vykdymą atidėjo pusmečiui.

Teismas sumažino prašomus priteisti nuostolius atsižvelgęs į tai, kad A.Miltenis ligoninėje dirbo vienerius metus.

Apeliacinius skundus pateikė ir ieškovė, ir atsakovas.

Klaipėdos apygardos teismas visiškai patenkino Kretingos savivaldybės ieškinį – priteisė iš A.Miltenio 26 129,42 eurų nuostolių atlyginimą ir 7838,83 eurų baudą bei 5 proc. dydžio procesines palūkanas.

Teisėjų kolegijos vertinimu, sprendimo vykdymas atidėtas pagrįstai, nes dėl baudžiamojoje byloje (D.Didžiūnaitytės mirties aplinkybių byla – red.) taikomų nuosavybės teisės apribojimų atsakovas gali naudotis tik ribota pinigų suma per mėnesį.

A.Miltenis kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą, kad priteistos sumos mokėjimas būtų atidėtas dar pusmečiui.

Prieš keletą dienų priimtu nutarimu jo prašymas netenkintas.

Teismas pabrėžė, kad kol kas A.Miltenis nesumokėjo nė vienos įmokos, nepateikė jokių duomenų, kad stengiasi pagerinti savo finansinę situaciją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder