Mažametės žagintojo nepagailėjo

Mažametės žagintojo nepagailėjo

Dvejų metukų mergaitės seksualiniu prievartavimu ir sunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamas Vitalijus Altaravičius siunčiamas už grotų. Šiandien Klaipėdos apygardos teismas atmetė vyriškio skundą ir paliko galioti subendrintą Tauragės apylinkės teismo nuosprendį - penkeris metus praleisti belangėje.

Prieš pusantrų metų į Tauragės ligoninę atvežta mažylė buvo komos būsenoje - jos kraujyje nustatytas 2,22 promilių girtumas. Ji buvo perkelta į Klaipėdos vaikų ligoninę, kurios medikai paprašė iškviesti teismo ekspertą. Jam apžiūrėjus vaiką buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo ir sveikatos sutrikdymo.

Motina su mažyle gyveno kaltinamojo namuose. V. Altaravičius neigė kaltę ir teigė, kad mažylė naktį veikiausiai norėjo numalšinti troškulį. Tačiau vietoje vandens rado nugertą degtinės butelį ir iš jo atsigėrė. Vyriškis patikino, jog tą naktį mergaitė miegojo katilinėje, o jis pats su vaiko motina - namuose. Nors dėl įvykio buvo apklausta ir mažametės mama, jai kaltinimai pareikšti nebuvo.

Praėjusių metų pabaigoje V. Altaravičius Tauragėje buvo nuteistas už išžaginimą, seksualinį prievartavimą ir neteisėtą laisvės apribojimą. Teismas nuosprendį subendrino su 2015 metų Šilalės rajono teismo sprendimu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo, tad skyrė galutinę penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

V. Altaravičius nuosprendį skundė Klaipėdos apygardos teismui, tačiau po uždarų teismo posėdžių jis liko nieko nepešęs - skundas buvo atmestas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder