Medininkų muitininkams įkliuvo "kontrabandos dvyniai"

Medininkų muitininkams įkliuvo "kontrabandos dvyniai"

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Medininkų kelio poste sulaikė du toje pačioje Kaliningrado įmonėje dirbančius piliečius, kurie vienas po kito baltais „Daf“ vilkikais vežė ne tik vienodus oficialius krovinius, bet ir beveik identiškose slėptuvėse mėgino pervežti cigarečių kontrabandą.

Sausio 17 d. naktį į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos atvyko pilietis D. D. Jis pareigūnams pateikė gabenamo krovinio – techninės anglies – dokumentus. Muitininkai, turėję išankstinės informacijos, krovininį automobilį „Daf“ su puspriekabe nukreipė rentgeno kontrolės patikrai.

Neilgai trukus nustatyta, kad dviejuose po puspriekabe pritvirtintuose atsarginiuose ratuose slepiamos cigaretės. Patikrinimui, ar negabenama daugiau muitinei nepateiktų prekių, nutarta gabenamą anglį iškrauti. Ją iškrovus aptikta dar viena slėptuvė priekinėje puspriekabės sienelėje už metalinės konstrukcijos. Iš viso rasta 3,5 tūkst. pakelių „L&M“ cigarečių su rusiškomis banderolėmis, jų vertė – 9 tūkst. eurų.

Po kelių valandų į postą atvyko dar vienas techninę anglį gabenantis krovinys, kurį į postą atvairavo Baltarusijos pilietis A. B. Įvertinus ankstesnį atvejį, jis taip pat nukreiptas rentgeno kontrolės patikrai. Jos metu nustatyta, kad puspriekabės dėžėje esančiame atsarginiame rate taipogi slepiamos „L&M“ cigaretės. Detaliai patikrai buvo iškrautas ir šis krovinys, tačiau daugiau cigarečių nerasta.

Cigaretės bei vilkikai su puspriekabėmis sulaikyti. Vyrams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, jiems gresia piniginės baudos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder