Meilės trikampis Šilutės r.: įtarusi neištikimybę, moteris varžovei pasiuntė smūgių krušą

Meilės trikampis Šilutės r.: įtarusi neištikimybę, moteris varžovei pasiuntė smūgių krušą

Tikriausiai ne viena moteris įsiustų, aptikusi draugę su sugyventiniu vienoje lovoje. Būtent taip nutiko L. B., kuri dar būdama apsvaigusi nuo alkoholio, į darbą paleido kumščius.

Kai liepos vakarą į svečius atėjo L.B draugė, pradžioje visi trys gėrė sidrą, vėliau linksmybės tęsėsi su degtine. Galiausiai jau naktį L. B. aptiko savo sugyventinį gulintį su drauge lovoje.

Supratusi, kad gyvenimo draugas jai neištikimas, kelis kartus kumščiais apdaužė draugei veidą. Už šiuos veiksmus anksčiau neteista ir niekur nedirbanti moteris turėjo atsakyti prieš teismą.

Aptiko lovoje

Šilutės teismas nustatė, kad liepos 5-osios naktį, apie 3.45 val., sugyventiniui V. Ž. priklausančiame bute, kaltinamoji tyčia kartą delnu bei du kartus kumščiais trenkė lovoje gulinčiai D. S. į skruostą, taip jai sukeldama fizinį skausmą.

Šiais veiksmais L. B. padarė nusikaltimą, numatytą LR Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalyje. L. B. savo kaltę pripažino ir pasakojo, kad liepos 4-osios pavakarį į namus, kur ji gyvena su V. Ž., atėjo draugė D. S., su kuria gėrė sidrą.

Vėliau viešnia užsinorėjo degtinės. Išgėrę degtinės butelį, sugyventinis ir draugė išėjo ir negrįžo apie 4 valandas. Būdama virtuvėlėje kaltinamoji pamatė, kaip į namus parėjo V. su D.

Dar palaukusi ji nuėjo į kambarį ir pamatė, kad lovoje guli D. Moteris iš karto suprato, kad sugyventinis jai neištikimas su drauge. Ji priėjo prie draugės ir trenkė jai per veidą delnu, vėliau dar kelis kartus šortais…

Ar smūgiai kliuvo kumščiu, moteris negalėjo pasakyti ir tikino, kad gailisi.

Buvo tik viena lova

Nukentėjusioji D. S. teismui nurodė, kad tą vakarą tikrai svečiavosi pas draugę L. B. ir šios sugyventinį V. Ž., kur vartojo alkoholį ir po to liko nakvoti. Kadangi namuose buvo tik viena lova, ji ir atsigulė į ją miegoti, o V. Ž. atsigulė šalia.

Miegant ją pradėjo žadinti L.B ir pradėjo pulti, šaukti ant jos, delnu trenkė į skruostą ir dar kelis kartus pridėjo kumščiais. Nuo smūgių moteris tikino pajutusi skausmą, bet civilinio ieškinio nereiškė ir pretenzijų L. B. neturėjo. V. Ž.

Taip pat liudijo, kad jo sugyventinė kelis kartus trenkė draugei į veidą. Valstybinės teismo medicinos tarnybos Klaipėdos skyriaus specialisto išvadoje nurodyta, kad D. S. objektyvių sužalojimo žymių nenustatyta, konstatuotas tik kairiojo skruosto skausmingumas.

Apribojo laisvę 6 mėnesiams

Teismas padarė išvadą, kad kaltinamoji L. B. padarė jai inkriminuotą nusikalstamą veiką. Jos atsakomybę lengvino tai, jog prisipažino padariusi nusikaltimą ir gailėjosi, atsakomybę sunkino tai, kad nusikaltimą padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio. Klaipėdos teritorinė ligonių kasa pareiškė civilinį ieškinį 18,80 Eur sumai D. S. gydymo išlaidoms atlyginti.

L. B. pateikė kvitą, įrodantį, kad tokią sumą jau atlygino.

Teismas L. B. pripažino kalta ir paskyrė laisvės apribojimą 6 mėnesiams, įpareigojant visą bausmės laiką dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje ir per 5 mėnesius neatlygintinai išdirbti 80 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder