Naktį VSAT pareigūnai išgelbėjo 25 žvejus

Naktį VSAT pareigūnai išgelbėjo 25 žvejus

Šeštadienio naktį Kuršių mariose pasieniečiai išgelbėjo 25 žvejus, atsidūrusius ant atskilusios ledo lyties ar patekusius į pavojingą situaciją. Juos į krantą atgabeno Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai. 

Pranešama, kad be išgelbėtųjų, ant pavojingo ledo liko žvejų, kurie atsisakė būti pargabenti į krantą.

VSAT duomenimis, šeštadienį, apie 3.00 val. nakties, VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje iš Bendrojo pagalbos centro gautas pranešimas, kad Kuršių mariose ties Preila, apie 1,5 km nuo kranto, ant atitrūkusios ledo lyties yra apie 10 žvejų. Į šią vietą iškart išvyko ant marių ledo budėjęs VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės „Christina".

Jo įgula priartėjo prie į bėdą patekusių poledinės žūklės entuziastų ir juos sukėlė į savo laivą. Tada pasieniečiai išgelbėtuosius saugiai pristatė į krantą. Iš viso šeštadienio naktį „Christina" įgula į pavojų patekusius žvejus į krantą kėlė tris kartus. Grupelės po 2-4 žmones buvo renkamos nuo aižėjančio ir trūkinėjančio marių ledo bei gabenamos į krantą. Iš viso pasieniečiai išgelbėjo 25 žmones, žvejoti atvykusius iš įvairių Lietuvos vietų.

Pasitaikė ir atvejų, kai į pavojingą situaciją dėl trūkinėjančio ledo patekę žvejai atsisakė lipti į pasieniečių laivą ir naktį liko ant pavojingo marių ledo toliau žvejoti.

Gelbėjimo darbus „Christina" įgula baigė šeštadienį apie 7.30 val. 

VSAT įspėja, kad šiuo metu lipti ant Kuršių marių ledo yra itin pavojinga - jis trūkinėja, veriasi properšos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder