Neblaiviam kretingiškiui neleido skristi į Oslą

Neblaiviam kretingiškiui neleido skristi į Oslą

Palangos oro uoste pasieniečiai sulaikė į Norvegiją susiruošusį kretingiškį. Vyras buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio, elgėsi agresyviai ir plūdo lėktuvo įgulą.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Palangos užkardos pareigūnai radijo ryšiu sulaukė pagalbos prašymo iš orlaivių aptarnavimo agentūros darbuotojų. Pranešta, kad vienas į Oslą susiruošusių keleivių yra smarkai apgirtęs ir sunkiai orientuojasi aplinkoje. Įgulai atsisakius jį skraidinti, vyras nepakluso jos reikalavimams, elgėsi agresyviai ir reikšdamas nepasitenkinimą plūdosi necenzūriniais žodžiais.

Atskubėję pasieniečiai patikrino jo dokumentus. Paaiškėjo kad tai yra 45-erių metų Kretingos gyventojas. Atvykęs į Palangos oro uostą skristi Šengeno vidaus reisu Palanga-Oslas, kurio keleivių pasienio kontrolė nėra atliekama, jis sėkmingai perėjo registracijos ir patikros postus niekam nesukėlęs įtarimų. Manoma, kad alkoholio kretingiškis galėjo padauginti kavinėje laukdamas įlaipinimo į lėktuvą. Į vėluojantį išskristi orlaivį jis pakilo jau vos bepastovėdamas ant kojų.

Pasieniečių sulaikomas vyras nesipriešino. Jis perduotas Palangos policijos pareigūnams. Šie Kretingos gyventojui nustatė 2,32 promilės girtumą. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder