Neblaivų tranzitinio traukinio keleivį pasieniečiai išlaipino jėga

Neblaivų tranzitinio traukinio keleivį pasieniečiai išlaipino jėga

Neblaivų tranzitinio traukinio Maskva-Kaliningradas keleivį, Kaliningrado srities gyventoją, pasieniečiai išlaipino jėga ir surakino antrankiais. Teismas užsieniečiui skyrė piniginę baudą.

Šeštadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pareigūnai tikrino iš Baltarusijos įvažiavusio tranzitinio traukinio Maskva-Kaliningradas keleivių dokumentus. Vienas akivaizdžiai neblaivus rusas, pamatęs pasieniečius ėmė elgtis įžūliai. Keleivis atsisakė pareigūnams pateikti savo dokumentus, keikėsi, kabinėjosi prie kitų keleivių.

Neblaivus vyras šaukė važiuojąs namo į Kaliningrado sritį ir nesuprantąs, kodėl jį turi tikrinti Lietuvos pasieniečiai.

Traukinys pagal grafiką jau turėjo išvykti. Pasieniečiai nusprendė netrikdyti sąstato kelionės, o nuo Kenos traukiniu vykti iki Vilniaus geležinkelio stoties bei sutramdyti nepaklusnų keleivį.

Kai traukinys sustojo sostinėje, kurios geležinkelio stotyje yra VSAT kontrolės punktas, pasieniečiai iš traukinio jėga išlaipino neblaivų rusą ir nusivežė į Kenos užkardą.

Čia jis buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą. Vyras nenurimo - keikėsi ir daužė kameroje buvusius baldus. Į užkardą buvo iškviesti ir policijos pareigūnai, bet rusas atsisakė jų nurodymui pasitikrinti blaivumą alkotesteriu.

Atlikę būtinus formalumus Kenos pasieniečiai 54-erių Kaliningrado srities Černiachovsko rajono gyventoją, dirbantį vairuotoju, perdavė policininkams.

Sekmadienį Vilniaus rajono apylinkės teismas pažeidėjui skyrė 300 litų administracinę baudą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder