Nidoje siautėja medžių naikintojai

Nidoje siautėja medžių naikintojai

Skruzdynės gatvėje, Nidoje, sužaliavę ir sužydėję kaštonai netikėtai pradėjo džiūti. Aiškėja, jog dar nenustatyti niekadariai jų kamienuose išgręžė skyles ir į jas pripylė cheminės medžiagos.

Neringos savivaldybės tarybos nariai dar birželio pradžioje gavo anonominį elektroninį laišką, kuriame politikų buvo prašoma atkreipti dėmesį į džiūstančius medžius Skruzdynės gatvėje. Ten nuvykę specialistai įsitikino, jog skundas ne iš piršto laužtas.

"Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, nes tai yra rimti, dideli medžiai, kuriuose, atrodo, yra pragręžtos skylės ir pripilta cheminių medžiagų", - sakė Neringos savivaldybės tarybos narys Arūnas Burkšas.

Pasak šios Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo ir statybos skyriaus vyr. specialisto Viktoro Kolokšanskio, laiške buvo minimi šeši medžiai, bet nuvykę specialistai rado net 8 - šešis kaštonus ir du gluosnius.

"Medžiai turi aiškių džiūvimo požymių - lapai susisukę, žiedai parudavę. Detaliau pasižiūrėjus paaiškėjo, kad septyniuose iš aštuonių medžių rastos gręžimo skylės, padarytos kažkokiu įrankiu. Kilo įtarimas, kad skylės pragręžtos specialiai tam, jog į jas patektų kažkokie chemikalai", - pasakojo tarnautojas.

Pasak Neringos savivaldybės administracijos atstovės spaudai Sandros Vaišvilaitės, šių medžių skersmuo siekė apie pusmetrį.

"Prie Skruzdynės gatvės 3 namo vienas kaštonas beveik nudžiūvęs, 8 namo sklype rasti penki džiūvantis kaštonai, 6 namo sklypo rytinėje pusėje, bendro naudojimo teritorijoje, rasti dar du gluosniai su menkais gyvybės požymiais. Jų kelminėje dalyje taip pat išgręžtos skylės", - pasakojo S. Vaišvilaitė.

Savivaldybė dėl šio įvykio kreipėsi į Neringos policijos komisariatą ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder