Nubausta netinkamai kiaulių gaišenas tvarkiusi ferma

Nubausta netinkamai kiaulių gaišenas tvarkiusi ferma

Kritusių kiaulių gaišenas netinkamai tvarkiusi ferma nubausta bauda, įpareigota atnaujinti savo įrangą ir bus nuolat kontroliuojama, ar laikosi taisyklių, praneša Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Kauno VMVT inspektoriai UAB "Sistem" priklausančioje fermoje Patamulšėlio kaime patikrinimą atliko reaguodami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie netinkamai tvarkomas kritusių kiaulių gaišenas.

Pranešime buvo teigiama, kad kiaulių gaišenos suverstos į senus, neužsidarančius šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo konteinerius, išrikiuotus patvoryje už fermos teritorijos, kelių kritusių kiaulių gaišenos tiesiog suverstos ant žemės.

Atvykus inspektoriams fermos darbuotojai jau buvo suvežę kiaulių gaišenas atgal į fermą, kur yra atskira, rakinama ir aiškiai paženklinta patalpa, kurioje galima laikyti šalutinių gyvūninių produktų atliekas, tarp jų ir gaišenas. Tačiau patikrinus specialius saugojimo konteinerius nustatyta, kad dauguma jų seni, kai kurie nesandarūs.

Atsižvelgus į tai, kad įmonė grubiai pažeidė biosaugos ir šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo reikalavimus, įmonės atsakingas asmuo nubaustas 1000 litų bauda. Įmonė įpareigota atnaujinti šalutinių gyvūninių produktų saugojimo konteinerius ir užtikrinti tinkamą tokių produktų saugojimą bei perdavimą utilizavimo įmonei.

Kiaulių ferma priskirta padidintos rizikos ūkio subjektams. Bus nuolat kontroliuojama, kaip joje laikomasi biosaugos reikalavimų, kaip tvarkomi ir išvežami utilizuoti šalutiniai gyvūniniai produktai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder