Nutarė vyrai pamedžioti...

Nutarė vyrai pamedžioti...

Vasario 17 d. 18 val. Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcija gavo telefoninį pranešimą, kad Surinkiškių kaimo ribose, Šilutės r., iš automobilio AUDI 80 pro galiniu durų langą buvo šauta į pamiškėje stovinčias tris stirnas. Po šūvio minėtas automobilis nuvažiavo Labatmėdžio kaimo link. Į šį pranešimą nedelsiant buvo sureaguota.

Nuvykus aplinkos apsaugos inspektoriams į minėtą vietą buvo sulaikytas minėtas automobilis AUDI 80, kuriame sėdėjo penki asmenys.

Automobilyje buvo rastas 16 kalibro vienvamzdis lygiavamzdis šautuvas ir 16 kalibro 7 šoviniai. Iš automobilio jautėsi sklindantis alkoholio kvapas.

Patikrinus šautuvą nustatyta, jog jis yra nelegalus, todėl į pagalbą buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie sulaikytiems asmenims nustatė nuo 1,40 prom. iki  3,71 prom., girtumo laipsnius.

Apklausus sulaikytus asmenis jie prisipažino, kad važiavo į medžioklę ir pro automobilio galinių durų langą šaudė į stirnas, tačiau nepataikė.

Už tai numatyta bauda nuo 800 iki 1 800 eurų, taip pat bus konfiskuotas automobilis ir pradėta baudžiamoji byla dėl neteisėto ginklo laikymo.

Aplinkosaugininkai bylą perdavėteismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder