Nuteistas krepšininko A. Macijausko skriaudikas

Nuteistas krepšininko A. Macijausko skriaudikas

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas nubaudė buvusio krepšininko Arvydo Macijausko skriaudiką - Edgarui Dančenkovui skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Teismas nustatė, kad E. Dančenkovas birželio 18-osios naktį sostinės Savanorių prospekte, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, einančiam A. Macijauskui spjovė į nugarą, o vėliau priėjęs arčiau dešine ranka trenkė į veidą.

Tokiais veiksmais E. Dančenkovas padarė nukentėjusiajam nežymų sveikatos sutrikdymą ir tokiu būdu - įžūliu elgesiu ir patyčiomis, demonstravo nepagarbą aplinkiniams.

Skirdamas nuteistajam bausmę teismas pažymėjo, kad E. Dančenkovo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

E. Dančenkovas praeityje teistas tris kartus. Vienas nuosprendis dar neįsiteisėjęs.

Teismas taip pat iš dalies tenkino A. Macijausko pareikštą civilinį ieškinį, priteisdamas iš nuteistojo 1 litą nusikalstamais veiksmais padarytos turtinės žalos atlyginimui ir 4500 litų neturtinės žalos atlyginimui.

Taip pat teismas priteisė nukentėjusiajam 4 000 litų advokato, kuris byloje dalyvavo kaip nukentėjusiojo atstovas, paslaugoms apmokėti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder