Nuteistas Palangos miesto vyriausiasis architektas

Nuteistas Palangos miesto vyriausiasis architektas

Už 3000 litų kyšio priėmimą – 52 tūkst. litų bauda: tokį sprendimą Palangos miesto apylinkės teisme išgirdo Palangos miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas 43 m. Svajūnas  Bradūnas.

Valstybės tarnautojas nuteistas už tai, kad tiesiogiai priėmė kyšį už teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus: jis 2011 m. lapkričio 4 d. Palangoje savo darbo kabinete iš vieno projekto vykdytojo paėmė 3000 litų kyšį kaip atlygį už gerų tarpusavio santykių palaikymą bei už tai, kad surado užsakovus darbams atlikti ir suderino techninį projektą, t.y. už darbą, kurį jam ir taip privalu atlikti pagal užimamas pareigas.

Teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuroro Vitalijaus Gulenkovo kaltinimą dėl kyšininkavimo, be paskirtos solidžios piniginės baudos, kaip ir prašė prokuroras, dar taikė baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudė nuteistajam 3 metus būti išrinktam arba paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų arba nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei konfiskavo iš jo kaip kyšį gautus 3000 litų.

Teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder