Nuteistas savo sūnų kankinęs dvasininkas

Nuteistas savo sūnų kankinęs dvasininkas

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas realia laisvės atėmimo bausme nuteisė Petrą Miežetį (gim. 1979 m.), kuris prieš dvejus metus tyčia verdančiu vandeniu nuplikė savo mažametį sūnų.

Anksčiau neteistam, tik administracine tvarka baustam P. Miežečiui skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią jis turės atlikti pataisos namuose. Nuteistasis taip pat turės atlyginti apie 3 tūkst. litų turtinę bei 100 tūkst. litų neturtinę žalą.

Vyras penktadienį suimtas teismo salėje, jis per 20 dienų sprendimą gali apskųsti.

Teismas įrodė, kad 2008-ųjų rugpjūčio pabaigoje Kretingos rajone P. Miežetis, kankindamas ir itin žiauriai sunkiai sužalojo savo mažametį sūnų. Vyras, kuris yra Naujųjų apaštalų bažnyčios kunigas, savo antrosios žmonos ir jos vaikų akivaizdoje 3 metų berniukui ant kairiojo peties bei šono pylė verdantį vandenį. Manoma, kad jis tai padarė apsvaigęs nuo alkoholio ar kitų medžiagų, tačiau tai neįrodyta. Iš karto po to vaikui pagalba nebuvo suteikta, tai padaryta tik dieną po įvykio, nukentėjusiojo gydymas užtruko beveik metus, vaikas patyrė didžiulę psichologinę traumą.

Berniukas tyrimo metu pats pasakojo, kad jį nuplikė tėvas, parodė, kaip tai buvo daroma, sakė, kad labai skaudėjo.

"Tai patvirtinti nereikia net specialistų išvadų, aišku savaime", - sakė teisėja, nusikaltimą pavadinusi cinišku ir nepaaiškinamą jokiais motyvais.

P. Miežetis tyrimo metu savo kaltę neigė, dažnai keitė parodymus, painiojosi, aiškino, kad vaikas nusiplikė pats, kai vanduo išsiliejo iš parvirtusio virdulio. Tą patį darė ir jo žmona, vaiko pamotė: Klaipėdos apygardos prokuratūra artimiausiu metu spręs, ar kelti jai bylą dėl melagingų parodymų davimo.

Prokurorai taip pat spręs, ar Kretingos rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojoms kelti baudžiamąją bylą dėl dokumentų klastojimo. Yra požymių, kad jos galėjo įvykdyti šią nusikalstamą veiką ir bandė suklaidinti teismą. Po to, kai jam buvo perduoda baudžiamoji byla ir vyko jau ne pirmas posėdis, darbuotojos pateikė raštą, kuriame buvo nurodyta, jog vaikas pats atėjo pas teisių gynėjas ir pasakė esą versti kaltę tėvui jį primokęs senelis. Ši versija nepasitvirtino.

Seneliai - Alfonsas ir 62 metų Birutė Zaliapūgos - yra pirmosios P. Miežečio žmonos, prieš kelis metus mirusios moters tėvai. Seneliai šiuo metu yra vaiko globėjai.

Po teismo jie teigė, kad yra patenkinti "teisingu nuosprendžiu".

Iš teismo salės išvedamas P. Miežetis sakė: "Aš vaiko nenuplikiau. Kad tik žinočiau, kas tai padarė."

Beje, supratęs, kad jam gali būti pareikšti įtarimai, vyras bandė vaiką išsivežti į užsienį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder