"Omnitel" darbuotojas pasisavino turto už 7 mln. litų

"Omnitel" darbuotojas pasisavino turto už 7 mln. litų

Spalį Vilniaus apygardos teismui perduota baudžiamoji byla dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir dokumentų suklastojimo uždarojoje akcinėje bendrovėje "Omnitel".

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2005-2006 metais įtariamasis - UAB "Omnitel" darbuotojas, būdamas atsakingas už įmonės prekybos įgaliotinių darbo organizavimą, koordinavimą, kontrolę bei paimtų prekių atsiskaitymą, klastodamas PVM sąskaitas-faktūras, nurodydavo, kad parduodami mobilaus ryšio telefonai ir kitos prekės, tačiau faktiškai jų neparduodavo, o juos pasisavindavo.

Bendrovės darbuotojas per nustatytą laikotarpį  pasisavino turto, kurio vertė viršija 7 milijonai litų. Tyrimo metu nustatyta virš 660 nusikalstamos veikos epizodų.

Civilinio ieškinio ir galimam turto konfiskavimui užtikrinti buvo apribotas įtariamojo turtas - žemės sklypas, indėliai, automobilis, du gyvenamieji namai, kurių bendra vertė apie 1 mln. litų.

Ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų suklastojimo,  bei turto pasisavinimo atliko Lietuvos kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai, kontroliuojami Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroro.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder