Pagausėjo automobilių dalių vagysčių - policija ragina akyliau saugoti savo turtą

Pagausėjo automobilių dalių vagysčių - policija ragina akyliau saugoti savo turtą

Nuo praėjusios savaitės pagausėjo pranešimų dėl uostamiestyje ir Klaipėdos rajone apvogtų automobilių - į policiją per keletą dienų jau kreipėsi daugiau nei 10 nukentėjusių savininkų. Dažniausiai ilgapirščiai išdaužia automobilio lango stiklą, grobia prietaisų skydelius, vairus, multimedijas, kitas automobilių dalis. Savininkų patirta žala svyruoja nuo kelių šimtų iki 20 000 eurų.

Įvykius tiriantys Klaipėdos kriminalistai atidžiai stebi, analizuoja kriminogeninę situaciją transporto priemonių, jų dalių vagysčių ir jų realizavimo srityse, siekdami patraukti kaltininkus baudžiamojon atsakomybėn. O apskrities bendruomenės pareigūnai ragina ir gyventojus savo turtą prižiūrėti akyliau.

Pirmiausia automobilius nakčiai patariama statyti garaže. Jei tokios galimybės nėra – transporto priemonę reikėtų palikti gerai apšviestoje vietoje. Gera apsaugos priemonė yra vaizdo stebėjimo kameros – jei esate jas įsirengę, jų fiksavimo zonoje statykite ne tik savo automobilį, leiskite tai padaryti ir kaimynui, kurio kieme kamerų nėra. Gerai būtų padidinti kamerų stebėjimo lauką, kad matytųsi ir kaimyno kiemas, ar gatvė. Visada būtina automobilį užrakinti, jei jį paliekate aptvertame kieme – nepalikite nerakintų ar atlapotų vartų ir vartelių. Net ir trumpam viešose vietose palikdami automobilį, jo salone ar bagažinėje nepalikite vertingų daiktų bei dokumentų – jie taip pat vilioja ilgapirščius. Turtą patariama drausti – tai padeda išvengti, ar bent sumažinti nuostolius.

Klaipėdos bendruomenės pareigūnai ragina būti pilietiškais – stebėti aplinką, paraginti tai daryti ir daugiau laiko namuose praleidžiančius kaimynus. Pastebėjus įtartinus asmenis, ar automobilius, stengtis užfiksuoti kuo daugiau detalių, galinčių padėti juos identifikuoti ir visada pranešti policijai pagalbos telefonu 112.

Veikdami išvien problemas išspręsime greičiau ir būsime saugesni.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder