Pareigūnai: sukčiai nesiliauja naudotis žmonių patiklumu

Pareigūnai: sukčiai nesiliauja naudotis žmonių patiklumu

Per kelias pastarąsias dienas sukčių aukomis Klaipėdos apskrityje tapo jau penki garbaus amžiaus senoliai. Pora ikiteisminių tyrimų pradėta Klaipėdoje, kur rugpjūčio 8 dieną 1942 m. gimusi moteris neteko 1300 eurų, o rugpjūčio 10 dieną tokią pat sumą sukčiai išviliojo iš 1932 m. gimusio vyro. Rugpjūčio 10-tąją sukčių auka tapo ir Skuode gyvenanti, 1933 m. gimusi moters, kuri, patikėjusi apgaule, nepažįstamam vyrui atidavė 700 eurų. Kita skuodiškė, gimusi 1940 m., sukčiams „patikrinti“ 4000 eurų atidavė vakar. Panašios sumos – 3600 eurų – vakar neteko ir Rietave gyvenanti, 1942 m. gimusi moteris.

Sukčiavimo schema – beveik analogiška – aukai pirmiausia paskambinama telefonu, prisistatoma policijos pareigūnu, ar, pavyzdžiui, elektros tinklų darbuotoju, pasakoma, kad, auka atsiskaitė, ar gavo pensiją padirbtais pinigais, todėl turinti įsileisti į namus ateisiantį neva policijos pareigūną ir leisti patikrinti, ar turimi pinigai nėra padirbti.

Klaipėdos apskrities policija dar kartą kreipiasi į piliečius ir primena, kad policijos pareigūnai, banko, „Sodra“, Valstybinė mokesčių inspekcijos ar kitų įstaigų darbuotojai niekada neskambina piliečiams, kad paprašytų leisti patikrinti turimų pinigų, neprašo pervesti jų už kokias nors paslaugas, ar atskleisti prisijungimo prie interneto bankininkystės kodų. Policija ragina neprarasti budrumo – neįsitikinus atėjusio asmens žodžių teisingumu, nepažįstamų žmonių į namus geriau neįsileisti. Tokiais atvejais būtina prašyti parodyti darbo pažymėjimą, atidžiai įsižiūrėti ar dokumentas tikras, o kilus menkiausiam įtarimui, geriau paprašyti ateiti kitu laiku, kai namuose bus daugiau žmonių. Jei nepažįstamam asmeniui vis dėlto leidote įeiti į butą, privalu būti itin atidiems – jokiu būdu nepalikti atėjūno vieno patalpoje. O įtarus, kad galite tapti sukčių auka, patariama nedelsiant informuoti policiją bendruoju pagalbos telefonu 112.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder