Pasieniečiai aptiko pavojingą karo laikų sprogmenį

Pasieniečiai aptiko pavojingą karo laikų sprogmenį

Prie Baltarusijos sienos aptiktas pavojingas karo laikų artilerijos sviedinys, kurį neseniai kažkas lietė ir netgi atrėmė į gretimą gelžbetoninę sienelę.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pasieniečiai tikrino sienos su Baltarusija prieigas. Už kilometro nuo sienos šioje vietoje yra išlikę I pasaulinio karo laikų įtvirtinimai.

Čia pasieniečiai pastebėjo į įtvirtinimų gelžbetoninę sienelę atremtą artilerijos sviedinį. Jis akivaizdžiai buvo atremtas specialiai. Pareigūnams sprogmuo pasirodė pavojingas, todėl jie iš karto organizavo teritorijos apsaugą ir iškvietė išminuotojus.

Atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono pareigūnai nustatė, kad tai II pasaulinio karo laikų 75 mm artilerijos sviedinys, pavojingas aplinkiniams. Sviedinys netrukus buvo sunaikintas vietoje.

Pasieniečiai kreipėsi į aplinkinėse vietovėse žemės ūkio darbus organizuojančius asmenis, kad perspėtų darbininkus apie tokių sprogmenų keliamą pavojų. Kaip elgtis aptikus tokių radinių bus įspėti ir pasienio ruožo gyventojai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder