Pasieniečių sraigtasparnio pilotai surado pradingusią senolę

Pasieniečių sraigtasparnio pilotai surado pradingusią senolę

Pasieniečių sraigtasparnio pilotai surado iš namų išėjusią ir pasiklydusią senolę. Aplinkoje sunkiai besiorientuojanti, sušalusi ir ant žemės gulėjusi moteris iš oro buvo pastebėta krūmynuose prie Šešupės kranto.

Penktadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pasieniečiai iš policijos pareigūnų gavo prašymą - padėti rasti prie pat sienos su Rusija esančio Šakių rajono Kudirkos Naumiesčio miestelio gyventoją. Paaiškėjo, kad penktadienio popietę 80-metė senolė išėjo iš namų ir negrįžo. Nesėkmingai jos ieškoję artimieji po poros valandų kreipėsi į policijos pareigūnus, šie - į pasieniečius.

Paieškai buvo pasitelktas tuo metu Švenčionių užkardoje bazavęsis VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis "Eurocopter EC 135". Jo pilotai nurodytą vietovę vėlų vakarą iš oro tikrino panaudodami į aplinkos temperatūros skirtumus reaguojančia termovizorine kamera.

Pradingėlę pasieniečiai po maždaug 20 minučių paieškos pastebėjo sunkiai prieinamoje vietovėje Kudirkos Naumiesčio ribose, Šešupės pakrantėje augančiuose itin tankiuose krūmuose. Moteris nuo savo gyvenamosios vietos buvo nuklydusi apie puskilometrį.

Pradingėlės paieškoje dalyvavusius policininkus į sunkiai prieinamą vietą, kur gulėjo senutė, VSAT orlaivio pilotai nukreipė paieškai pritaikyto prožektoriaus spinduliu. Tik chalatą vilkėjusi ir šlepetes avėjusi senolė buvo sąmoninga, tačiau sušalusi. Ji perduota medikams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder