Pasitikėjimo telefonu gauta informacija davė darbo mokesčių inspektoriams

Pasitikėjimo telefonu gauta informacija davė darbo mokesčių inspektoriams

Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija, tikrinusi pasitikėjimo telefonu gautą informaciją, atlikto patikrinimą vienoje Radviliškio rajono bendrovių ir nustatė, kad čia neapskaitomos pajamos ir atlyginimai mokami "vokeliuose".

Rasta daugiau kaip 30 tūkst. grynųjų pinigų, kurie nebuvo užpajamuoti žemės ūkio bendrovės kasoje. Paprašius atlyginimų žiniaraščių buvo pateikta šūsnis atskirų lapų. Juose fiksuotos ir pajamos, ir išlaidos, o išmokėti atlyginimai - tiek oficialūs, tiek neapskaityti. Prie neapskaitytųjų išmokėtų pinigų nurodoma, jog tai papildomas darbo užmokestis, kitaip tariant "vokeliai".

Patikrinimo metu buvo rasti ir kiti dokumentai, kurie taip pat patvirtina neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimą. Ant atskirų lapų, kuriuose nurodytos išmokėtos sumos tiek darbuotojams, tiek neva atskaityti pajamų mokesčiai ir kitos išmokos, datų nėra, jie neįtraukti į apskaitą. Buhalteris pripažino, kad pagal minėtus žiniaraščius buvo mokamas papildomas darbo užmokestis, kuris nebuvo įtrauktas į buhalterinę apskaitą.

Šiuo metu medžiaga yra vertinama dėl perdavimo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdybai tolesniam tyrimui.   

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder