Pensininkas pamokė telefoninius sukčius

Pensininkas pamokė telefoninius sukčius

Puikiai pajūrio sukčiams prasidėjusi užvakarykštė diena baigėsi pačiu blogiausiu, koks tik įmanomas, scenarijumi. Trys gerai teisėsaugai pažįstami asmenys patys buvo apkvailinti ir įkliuvo atėję pasiimti iš neva jais patikėjusio Gargždų gyventojo išviliotų pinigų.

Pirmadienį pajūrio telefoniniai sukčiai savo juodus darbelius pradėjo uostamiestyje. Po pietų jie paskambino į 38 metų klaipėdietės namus ir apgavo juose buvusius du nepilnamečius moters vaikus.

Nepažįstamasis jiems papasakojo, kad mama neva susižalojo patekusi į avariją ir jos gydymui reikia pinigų. Atėjusiam vyrui mažamečiai atidavė namie laikytus 170 eurų, auksinius papuošalus ir kompiuterį.

Namo sveika grįžusi mama padarytą žalą įvertinto 5000 litų.

Praėjus vos pusvalandžiui po šio įvykio, nusikaltėlio skambučio sulaukė 70-metis Gargždų gyventojas Vladislovas. Jam sukčius prisistatė anūku.

„Sako, labas, seneli. Sakau, labas. Balsas buvo toks pat kaip ir Norvegijoje gyvenančio anūko. Paklausiau, ar jau grįžo į Lietuvą. O jis man atsakė, kad yra Klaipėdos ligoninėje, nes įvykus nelaimei ne tik pats susižeidė ranką, bet ir sužalojo mergaitę. Paskui jis perdavė ragelį pareigūnui, šis ir ėmė sekti pasakas“, - vakar kalbėdamas su „Respublika“ įvykių seką prisiminė Vladislovas.

Policininku apsimetęs nusikaltėlis pensininkui pasiūlė galimybę sudaryti su nukentėjusios mergaitės tėvais taikos sutartį. Už tai, kad anūkui nebūtų keliama baudžiamoji byla, jie paprašė 5000 litų.

„Iš karto supratau, kad tai sukčiai. Jie man jau buvo vieną kartą skambinę pavasarį. Pamaniau, tu gudrus, bet aš - dar gudresnis. Apsimečiau kvailiu ir pasakiau, kad turiu tik 3500 litų. Nors jie labai stengėsi, kad aš visą laiką kalbėčiau su jais telefonu ir taip negalėčiau paskambinti į policiją, sugebėjau pranešti pareigūnams“, - džiaugėsi pergudravęs nusikaltėlius gargždiškis.

Į pensininko namus atvykę ir pasalą juose bei šalia jų surengę kriminalistai sulaikė ne tik pinigų paimti atėjusį vyrą, bet ir jo automobilyje laukusius du bendrus.

Po apklausų į policijos areštinę dviem paroms uždaryta gerai teisėsaugininkams pažįstama trijulė - 37 metų Vitalijus Mozžuchinas, trejais metais jaunesnis Andrius Ogorodnikas ir netrukus 34 gimtadienį švęsianti Sandra Alseikienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder