Pinigus skolinęsis ir negrąžinęs klaipėdietis stos prieš teismą

Pinigus skolinęsis ir negrąžinęs klaipėdietis stos prieš teismą

Klaipėdos apskrities VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ir teismui perdavė didelės apimties, ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimų.

1974 m. gimęs, lig šiol neteistas, dirbantis klaipėdietis, pareigūnų akiratin pakliuvo, kai 2018 m. į Klaipėdos apskrities policiją vienas po kito ėmė plaukti nuo šio asmens nukentėjusių piliečių pareiškimai.

Paaiškėjo, jog 1974 m. gimęs vyras nuo 2017 m. pradžios iki 2018 m. balandžio mėnesio iš daugiau ar mažiau pažįstamų asmenų, žadėdamas dideles palūkanas, skolindavosi įvairias sumas – įtariama, kad savo pinigus įtariamajam paskolino daugiau asmenų, tačiau į policiją kreipėsi 12 nukentėjusių – paskolintos sumos gana didelės, nuo 4 500 iki 47 000 eurų.

Bendra „pasiskolintų“ pinigų suma sudarė daugiau nei 142 000 eurų.

Įtariamasis įgydavo asmenų pasitikėjimą – kai kuriems nukentėjusiesiems iš pradžių pasiskolintus pinigus grąžindavo su palūkanomis, įtariama, kad vėliau skolindavosi iš jų vėl, iš pradžių mokėdavo palūkanas, kol vėliau tiesiog nebegrąžindavo pasiskolintų pinigų. Asmuo galimai pinigus skolinosi iš vienų asmenų, jog atiduotų palūkanas kitiems.

2019 m. pareiškus įtarimus pagal LR BK 182 str. 1 ir 2 dalis, klaipėdiečiui skirta kita nei suėmimas kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už sukčiavimą įtariamajam gali grėsti laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder