Plaktuku automobilius apgadinęs valdininkas bausmės neišvengė

Plaktuku automobilius apgadinęs valdininkas bausmės neišvengė

Beveik prieš 10 metų plaktuku du automobilius apgadinęs buvęs Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis privalės nukentėjusiesiems atlyginti nuostolius - Klaipėdos apygardos teismas jo skundą atmetė.

I. Zaleckis 2009 metų rugsėjo 17 d. naktį priėjęs prie automobilio "Ford Puma" plaktuku išdaužė stiklus ir lempas. Analogiškai nukentėjo ir šalia stovėjęs automobilis "Mercedes Benz". Tąkart buvo teigiama, kad turto savininkams vedėjas bendrai padarė 4,2 tūkst. Eur nuostolių.

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, jog vandalizmu kaltintas I. Zaleckis vienam nukentėjusiajam turės atlyginti 1798,27 Eur turtinę žalą ir 350 Eur bylinėjimosi išlaidų. Kitas asmuo už patirtus nuostolius turėtų sulaukti 761,30 Eur. kompensacijos. Beje, už viešosios tvarkos pažeidimą valdininkui skirta 1129,52 Eur bauda.

I. Zaleckis su teismo verdiktu nesutiko ir teigė, kad nebuvo įvertinti byloje esantys įrodymai, esą teismas nepagrįstai nustatė ieškovams padarytos turtinės žalos dydį. Visgi Klaipėdos apygardos teismo teisėjų širdies tokie teiginiai nesuminkštino ir buvo paliktas galioti anksčiau priimtas sprendimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder