Po avarijos automagistralėje Kaunas–Klaipėda – policijos paaiškinimas apie kelyje paliktą tarnybinį automobilį

Po avarijos automagistralėje Kaunas–Klaipėda – policijos paaiškinimas apie kelyje paliktą tarnybinį automobilį

Po didelės avarijos šeštadienio pavakarę automagistralėje Kaunas–Klaipėda, kuomet buvo taranuotas policijos tarnybinis automobilis, pareigūnai, sulaukę visuomenės kritikos, paviešino naujausią informaciją apie eismo įvykį.

Lietuvos policija socialiniame tinkle pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuoja, kokie įspėjamieji signalai buvo įjungti automagistralėje sustojusiame policijos automobilyje.

„Savaitgalį greitkelyje patruliavę pareigūnai pamatė kitoje autostrados pusėje ką tik įvykusią nelaimę.

Kadangi apsisukimas buvo pakankamai toli, o spec. tarnybų įvykio vietoje dar nebuvo, pareigūnai paliko tarnybinį automobilį antroje juostoje, užvažiavę dviem ratais ant žalios vejos, su įjungtais švyturėliais ir puolė gelbėti į eismo įvykį patekusius žmones bei suteikė jiems neatidėliotiną pirmąją pagalbą.

Po kiek laiko į stovintį policijos tarnybinį automobilį trenkėsi automobilis „Volkswagen“, kuriuo važiavo 3 žmonės“, – rašo policija.

Pareigūnai sulaukė nemažai kritikos dėl to, kad esą jie nesaugiai paliko savo automobile greitkelio važiuojamojoje dalyje, kur po keliolikos minučių į jų tarnybinį automobilį įsirėžė „Volkswagen“.

Tačiau policija patikslina, kad kai kuriais atvejais specialiųjų tarnybų transportas gali stovėti automagistralės važiuojamojoje dalyje.

„KET numato išimtis spec. transportui. Siekiant perspėti eismo dalyvius apie pavojų eismo saugumui, gali būti įjungiami stovinčių specialiųjų transporto priemonių mėlyni ir raudoni (arba tik mėlyni) švyturėliai be specialiųjų garso signalų. Pro stovinčią specialiąją transporto priemonę su įjungtu mėlynu ir raudonu arba tik mėlynu švyturėliu vairuotojas privalo važiuoti tokiu greičiu, kad prireikus galėtų tuoj pat sustoti nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams.

Pareigūnai sustojo ne šiaip sau, o gelbėti avarijoje prispaustų žmonių“, – teigė policija.

Magistralėje – dvi avarijos

LRT. Lt primena, kad šeštadienį, automagistralėje Kaunas-Klaipėda apie 17 val. susidūrė du automobiliai – krovininis mikroautobusas „Peugeot“ ir lengvasis automobilis „Honda“. Išvydę šį įvykį sustojo pro šalį važiavę policijos pareigūnai, o po 15 minučių į jų automobilį rėžėsi kita mašina, kliudydama dar vieną kelkraštyje stovintį automobilį.

„Pareigūnai sustojo pamatę eismo įvykį, prie kurio nebuvo kitų tarnybų automobilių, ir kaip žmonės iš „Hondos“ traukė moterį. Policijos automobilis sustojo priešingoje kelio pusėje, įjungė švyturėlius, avarinius signalus ir nuskubėjo pažiūrėti, kas nutiko, ar reikia pagalbos.

Maždaug po 15 minučių, kol jie laukė greitosios pagalbos, į tarnybinį automobilį rėžėsi „Vokswagen Passat“. Sukdamasis jis dar kliudė ir kelkraštyje stovėjusį kitą automobilį, jo keleiviai buvo išlipę ir ketino padėti policijos pareigūnams“, – pasakojo Klaipėdos policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Anot policijos atstovės, medikai išsivežė „Hondos“ vairuotoją – tai 78 metų moteris, taip pat „Volkswagen Passat“ vairuotoją vyrą, moterį ir vaiką.

„Panašu, kad sužalojimai nėra labai stiprūs, visi buvo sąmoningi. Pareigūnai nenukentėjo“, – sakė A. Grauslienė.

Image removed.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder