Policijos pareigūnai dar kartą įspėja gyventojus saugotis telefoninių sukčių

Policijos pareigūnai dar kartą įspėja gyventojus saugotis telefoninių sukčių

Balandžio 4 d., penktadienį, nuo 13.00 val. iki 15.00 val. į policiją kreipėsi keturi Tauragės rajono bei vienas Pagėgių savivaldybės gyventojas pranešdami, kad jiems skambina nepažįstami asmenys ir reikalauja pinigų. Visi apie telefoninius sukčius pareigūnams pranešę gyventojai buvo budrūs ir supratę, kad yra apgaudinėjami, pinigų jiems neatidavė.

Paskambinę telefonu, sukčiai paprastai prisistato policijos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ar kitų tarnybų pareigūnais ir prašo padiktuoti elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus. Kitas dažnas scenarijus – sukčius, paskambinęs telefonu, prisistato policijos pareigūnu, praneša apie Jūsų artimą giminaitį ištikusią nelaimę (vairuodamas automobilį sužalojo vaiką ir pan.) ir prašo konkrečios sumos, nukentėjusiojo gydymui padengti. Neretai pinigų taip pat reikalaujama, motyvuojant, kad konkreti suma padėtų Jūsų artimajam išvengti atsakomybės.

Policija įspėja gyventojus būti atidiems, neperdavinėti nepažįstamiems asmenims pinigų, nesakyti savo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodų, banko kortelių PIN kodų ir kitos konfidencialios informacijos. Apie siautėjančius telefoninius sukčius informuokite savo artimuosius bei pažįstamus, ypač svarbu apie tai pranešti vyresnio amžiaus žmonėms.

Jeigu Jums paskambino nepažįstami asmenys ir reikalauja pinigų ar elektroninės bankininkystės prisijungimo kodų, neskubėkite vykdyti jokių nurodymų ir nedelsiant apie tai praneškite policijai telefonu 112.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder