Politikų "vokelių" byla - dar be taško

Politikų "vokelių" byla - dar be taško

Vakar teismo verdikto laukę 57 buvę bei esami uostamiesčio Tarybos nariai, galimai neteisėtai gavę algas bei vadinamąsias kanceliarines išmokas, taip ir nesužinojo, ar turės į miesto biudžetą sugrąžinti šimtų tūkstančių litų.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutarė pratęsti sprendimo priėmimą iki sausio 31 d, nes byloje figūruoja daug asmenų, yra didelė dokumentų apimtis.

Politikai atsidūrė teisme dėl to, kad jiems galimai neteisėtai buvo mokamas atlyginimas jų pagrindinėse darbovietėse ir už laiką, praleistą Tarybos bei komitetų posėdžiuose 2006-2008 m. Tarybos nariai pažymų, kad tuo metu, kai dalyvauja posėdžiuose, negauna pagrindinio atlyginimo, iš savo darboviečių nepateikė, todėl neturėjo teisės gauti atlygio iš miesto biudžeto.

Neteisėtai esą buvo mokėti ir pinigai vadinamuosiuose "vokeliuose", nes tai daryta pagal negaliojančius Tarybos sprendimus - jie nebuvo paskelbti spaudoje.

Prokuratūra kreipėsi į teismą gindama viešąjį interesą. Iš politikų į miesto biudžetą tikimasi sugrąžinti per 689 tūkst. litų. Apskaičiuota, kad dauguma jų turėtų grąžinti po keletą tūkstančių litų, daugiausia - per 27 tūkstančius - priskaičiuota Vygantui Vareikiui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder