Prieš teismą stos piktnaudžiavimu tarnyba kaltinama Pagėgių vyriausioji architektė

Prieš teismą stos piktnaudžiavimu tarnyba kaltinama Pagėgių vyriausioji architektė

Prieš teismą stos piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu kaltinama Pagėgių savivaldybės administracijos vyriausioji architektė Ernesta Maier, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad valstybės tarnautoja siekė sau turtinės naudos.

2012–2016 metais daugiau kaip 20 kartų kitų asmenų vardu ji parengė statinių rekonstrukcijos techninius projektus, taip pat pastatų paskirties keitimo, griovimo darbų ir panašius projektus.

„Siekdama nuslėpti autorystę, projektų rekvizituose ir lydimuosiuose raštuose nurodydavo tikrovės neatitinkančią informaciją – esą šiuos projektus parengė projektavimo įmonės ir suklastodavo tariamų projektų vadovų parašus“, – rašoma STT pranešime. 

Tarnyba teigia, kad vykdydama savo, kaip vyriausiosios architektės funkcijas, tarnautoja išduodavo leidimus vykdyti darbus pagal savo pačios parengtus projektus.

Dėl neteisėtų vyriausiosios architektės veiksmų didelės žalos patyrė fiziniai bei juridiniai asmenys, taip pat ir valstybė.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pagėgių savivaldybės mero pavaduotoja Ligita Kazlauskienė BNS tvirtino, kad kaltinamoji vis dar dirba savo pareigose. 

„Šiuo metu dar dirba, kol nėra viskas įrodyta, nemanau, kad yra būtinybė (atleisti iš pareigų – BNS)“, – kalbėjo L. Kazlauskienė. 

E. Maier BNS trečiadienį sakė nekomentuosianti jai pareikštų kaltinimų.

Byla perduota Klaipėdos apygardos teismui. 

BNS

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder