Programišiaus ir valstybės ginčai nesibaigia

Programišiaus ir valstybės ginčai nesibaigia

Teismuose dar nesudėti visi taškai bylose, kuriose Klaipėdoje žinomas programišius Pavelas Iljinas kovoja su valstybe arba valstybiniai kaltinimai pareikšti jam. Pastaruoju metu du verdiktai buvo palankūs ir vienai, ir kitai pusei.

Praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismas atmetė prokuratūros apeliacinį skundą, kuriuo siekta nuteisti P. Iljiną už neteisėtą informacijos rinkimą apie privačių asmenų gyvenimą. Šie kaltinimai jam buvo pareikšti viename Klaipėdos naktinio klubo poilsio patalpose aptikus savadarbę pasiklausymo įrangą. Tačiau P. Iljinas buvo išteisintas, o praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismas atmetė bausmės jam siekusių prokurorų apeliacinį skundą. Tiesa, kaltintojai dar turi šansų kreiptis į aukštesnę instanciją.

Kitose bylose nagrinėjami P. Iljino ieškiniai prieš valstybės įstaigą - Darbo biržą. Kartą jam jau pavyko įrodyti, jog iš jo buvo neteisėtai atimtas bedarbio statusas. Pavykus tai padaryti vyras ėmėsi naujų žygių prieš ir pareikalavo, jog už visą laiką, kol nagrinėtas ginčas, jam būtų sumokėta bedarbio pašalpa.

Tačiau antradienį Klaipėdos apygardos administracinis teismas priėmė dar nepalankią klaipėdiečiui nutartį ir bylą pagal jo skundą nutraukė - konstatuota, jog jo prašymas nepagrįstas.

Teisme šiuo metu nagrinėjamas ir P. Iljino apeliacinis skundas dėl nuosprendžio už narkotinių medžiagų gamybą ir platinimą - už tai skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau jis įsitikinęs, kad ši byla buvo suklastota siekiant jam pakenkti bei kreipėsi į Europos žmogaus teisių teismą.

P. Iljinas už patirtus nepatogumus iš valstybės reikalauja 100 tūkst. litų moralinei ir materialinei žalai atlyginti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder