Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prezidentės šmeižimo

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prezidentės šmeižimo

Vakar gavęs informacijos, kad viename iš socialinių tinklų yra skelbiami šmeižikiški ir žeminantys prezidentai įrašai, Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nedelsiant nustačius asmenį, įtariamojo klaipėdiečio namuose atlikta krata, paimti tyrimui reikšmingi duomenys, asmuo sulaikytas ir apklaustas.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad šis asmuo jau yra patekęs į teisėsaugos akiratį, mat dar 2013 m. pareigūnams buvo įtarimų sukėlę jo nuolat rengiami raštai vienam saugomam šalyje asmeniui.

„Vos tik mus pasiekė informacija, kad viešojoje erdvėje skelbiama šmeižikiška informacija, į ją reagavome iš karto ir pradėjome ikiteisminį tyrimą. Asmuo sulaikytas. Artimiausiu metu bus kreipiamasi į teismą dėl psichiatrinės ekspertizės paskyrimo įtariamajam. Verta akcentuoti tai, kad kartą šiam asmeniui jau buvo atlikta tokia ekspertizė, tačiau tąkart ekspertai jį pripažino veiksniu“, - teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas.

Papildysime.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder