Prokurorai purto Raimundo Palaičio piniginę

Prokurorai purto Raimundo Palaičio piniginę

Pirmadienį  teismui taip ir nepavyko pradėti iš esmės nagrinėti bylos, kurioje valstybė iš buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio siekia prisiteisti daugiau kaip 200 tūkst. litų.

Reikalaudama tokio dydžio ieškinio į Klaipėdos apygardos teismą, gindama viešąjį interesą, kreipėsi Generalinė prokuratūra.

Tačiau šią bylą atvertusi teisėja Rimvida Zubernienė nusprendė nepradėti jos nagrinėti iš esmės, o pirma išsiaiškinti, kokiame teisme tokios bylos apskritai turėtų būti nagrinėjamos - apygardos ar administraciniame.

Jos teigimu, tokių bylų Lietuvoje dar nebuvo, tad remiantis ja ir bus formuojama teisminė praktika.

Negana to, R.Zubernienė suabejojo, ar ministrai už savo veiksmus gali atsakyti materialiai, nes jokiame įstatyme tokia jų atsakomybė nenumatyta.

Įspūdingą sumą prokurorai iš R.Palaičio valstybės naudai siekia priteisti už tai, kad būdamas vidaus reikalų ministru jis 2010 metų kovo mėnesį už netinkamą pareigų atlikimą neteisėtai iš darbo atleido Valstybės tarnybos departamento direktorių Osvaldą Šarmavičių.

Tačiau šis kreipėsi į teismą ir įrodė, kad pasirašydamas tokį įsakymą ministras buvo neteisus.

Teismo į darbą grąžintas O.Šarmavičius jau pačią pirmą darbo dieną (2011 metų rugsėjį) įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Už priverstines pravaikštas nuo 2002 metų minėtam departamentui vadovavęs O.Šarmavičius prisiteisė didžiulę kompensaciją.

Ją sumokėjo ne įstatymus pažeidęs R.Palaitis, o visi šalies mokesčių mokėtojai. Po paskutinių Seimo rinkimų pasikeitus šalies valdžiai, praėjusių metų sausį O.Šarmavičius vėl pradėjo vadovauti Valstybės tarnybos departamentui.

Dėl neva netinkamai atliekamų pareigų R.Palaitis atleido ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovą Vitalijų Gailių.

Šis teisme taip pat įrodė, kad yra atleistas neteisėtai, ir prisiteisė apie 140 tūkst. litų.

Seimo narys Antikorupcijos komiteto pirmininkas V.Gailius tikino, kad sieks, jog jam išmokėtus pinigus valstybei grąžintų R.Palaitis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder