Rasa Kazėnienė sulaukė keršto už tiesą

Rasa Kazėnienė sulaukė keršto už tiesą

Apie pažeidimus įkalinimo įstaigų sistemoje pirmoji prabilusi Teisingumo ministerijoje laikinai dirbanti Rasa Kazėnienė dabar nebeturi ramybės. Jai tenka ir bylinėtis teisme, ir skaityti apie save neigiamus straipsnius, kurie, moters įsitikinimu, yra užsakomieji bei visiškai neatitinka tiesos.

Mėnesio pabaigoje R.Kazėnienės laukia teismo posėdis. Per teismą jos neigiamame kontekste įvardyta įmonė „Niklita“ (nors ji buvo tik viena iš daugybės įmonių, kurias įvardijo auditoriai) reikalauja įrodyti teiginius, kuriuos moteris pateikė STT, nors tuos teiginius, pasak R.Kazėnienės, vėliau patvirtino įvairios valstybės institucijos. Tačiau ramybės neduoda ir ramiai dirbti neleidžia ne tik šis ieškinys. Praėjusią savaitę viename Kauno dienraštyje pasirodė milžiniškas straipsnis, kuriame rašoma, esą Teisingumo ministerijos „išpūstas skandalo burbulas bliūkšta“. Publikacijoje neįvardintomis dokumentų kopijomis esą argumentuojama, kad valstybei padaryta gerokai mažesnė žala, nei pranešė auditoriai, kritikuota ir pati R.Kazėnienė. Pavyzdžiui, dėl to, kad, vykstant Pravieniškių pataisos namų auditui, dabar jau buvęs šios įstaigos direktorius Virginijus Ceslevičius tuometinei teisingumo ministrei Mildai Vainiutei įteikė raštą. Jame teigiama, neva R.Kazėnienė pasisiūlė teikti Pravieniškių įstaigos vadovus kompromituojančią informaciją, surasti darbuotojų, galinčių parašyti neigiamų dalykų.

„Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, todėl net neįsivaizduoju, kokiais duomenimis straipsnis remiasi. Pavyzdžiui, jame reabilituojamas Pravieniškių pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Arvydas Stankevičius. Tačiau apie jį pateikta melaginga informacija. Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija yra priėmusi sprendimą, kuriuo jam patvirtinta nuobauda už viešųjų ir privačių interesų supainiojimą. Neįsivaizduoju, kokiais duomenimis remiantis tvirtinama, esą burbulas bliūkšta. Niekas nė vienos iš mūsų net nebandė pakalbinti.

Netiesa rašoma ir dėl to V.Ceslevičiaus rašto. Gavome vieno darbuotojo man adresuotą laišką. Mes jį registravome, nunešėme ministrei, kuri priėmė atitinkamą sprendimą. Visiškas faktų neatitikimas. Kita vertus, audite aš niekur nedalyvavau viena. Visada būdavome trise arba visa komanda. O publikuotas straipsnis - nukreiptas prieš mane. Ne atsitiktinai pasirinktas Kaune populiarus laikraštis, taip siekiant mane, kaip kaunietę, labiausiai įskaudinti“, - kalbėjo Teisingumo ministerijos atstovė.

R.Kazėnienė įtaria, kam naudinga kalbėti, esą jos paviešinti faktai yra netiesa.

„Manau, kad užsakovai yra iš Pravieniškių, jaučiantys didžiulę nuoskaudą, mat neteko labai riebaus ir skanaus kąsnio. Jų puikus lėšų pasisavinimo mechanizmas subliūško. Todėl tai yra pykčio išraiška. Tai tėra paprasčiausias kerštas“, - įsitikinusi R.Kazėnienė.

Tačiau moters tokie išpuoliai nebegąsdina.

„Užsiauginau storą odą. Kas man daugiau belieka? Manau, tai - ne paskutinis išpuolis. Labai liūdna, jog žmonės negali susitaikyti, kad atėjo galas jų korupcinėms veikoms“, - sakė R.Kazėnienė.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder