Rasta negyva "TV Pagalbos" žurnalistė

Rasta negyva "TV Pagalbos" žurnalistė

Sekmadienio popietę populiarios laidos „TV Pagalba“ kūrėjus pasiekė kraupi žinia – namuose rasta nužudyta viena laidos žurnalisčių.

Kauno policija pradėjo aiškintis 31 metų žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės mirties priežastis. Ji rasta namuose prie pat Kauno.

Kauno policijoje patvirtino, kad yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio nužudymo.

Policijos atstovė Odeta Tumelytė DELFI sakė, kad apie 14.50 val. budėtojai gavo pranešimą, kad Kauno rajone, Giraitėje, rasti vyro ir moters kūnai su durtinėmis žaizdomis.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo, ieškomas įtariamasis“, - policijos atstovė tikino, kad daugiau detalių kol kas negali atskleisti.

Kieno kūnas buvo rastas prie žurnalistės, pareigūnai iš pradžių nepranešė, tačiau vėliau paaiškėjo, jog tai - 37 metų G. P. DELFI šaltinių teigimu, nužudytas buvo retkarčiais jos namuose apsilankydavęs draugas.

Įtariama, kad nusikaltimą galėjo įvykdyti vyras, vardu Nerijus, kuris apie gerą pusmetį gyveno kartu su žurnaliste. Neoficialių šaltinių teigimu, vyras gali būti teistas tris kartus, yra ūmaus būdo.

Šaltinių teigimu, V. Stankutės-Butkienės sugyventinis įtarė, kad tarp jo mylimosios ir kartais pasisvečiuoti atvažiuojančio draugo galėjo būti artimi santykiai.

Pirminiais duomenimis, žurnalistei buvo perpjauta gerklė, o jos draugas - subadytas peiliu. Sprukdamas iš namų žudikas net nebandė slėpti peilio - jį paliko.

Įtariama, kad nužudytųjų kūnai namuose išgulėjo net apie pusantros paros - greičiausiai baisus nusikaltimas įvykdytas vėlų penktadienio vakarą. Neatmetama versija, kad žmogžudystės vakarą žudikas laukė, kol aukos uždegs šviesą – tada jis įėjo į namus.

Pareigūnai visą sekmadienio popietę ieškojo V. Stankutės-Butkienės sugyventinio, tačiau kol kas dar nesurado. Neatmetama galimybė, kad jis galėjo pasprukti iš Lietuvos.

Sekmadienio vakarą policija oficialiai patvirtino, kad šiuo baisiu nusikaltimu įtariamas 36 metų Kaišiadorių rajono gyventojas Nerijus Kalaušis. Jis iš įvykio vietos pasišalino žalios spalvos automobiliu „VW Passat“ (2001 m., numeriai HGU 457).

Šiuo metu policijai labai reikalinga visuomenės pagalba - jeigu turite kokios nors informacijos apie galimo įtariamojo buvimo vietą, informuokite pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112.

Ieškoti įtariamojo ir aiškintis baisaus nusikaltimo aplinkybes į Kauną atvyko ir pareigūnai iš Vilniaus.

Nužudytųjų kūnus namuose aptiko žurnalistės sesuo ir dar vienas giminaitis. Jie buvo sunerimę, kad moteris neatsiliepia į telefono skambučius. Vaizdas, kurį išvydo jie, buvo baisus – visas kambarys skendėjo kraujyje.

Žurnalistė buvo išsiskyrusi, jos buvęs sutuoktinis gyvena Vilniuje ir taip pat dirba žurnalistu.

V. Stankutė-Butkienė šiuo metu dirbo bendrovės „Just. TV“ laidoje „TV Pagalba“, anksčiau ji taip pat buvo laidos „24 valandos“ žurnalistė. Ji augino nepilnametę dukrą, jos motina yra buvusi garsi sportininkė. Mažametė nužudytosios dukra tragedijos metu buvo pas tėvą.

Baisi tragedija sukrėtė kolegas

V. Stankutės-Butkienės bendradarbė Sandra Žutautienė neslėpė, kad kolegės mirtis jai buvo didelis šokas. Atskleisti daugiau detalių apie bendradarbės mirtį projekto „Šok su manimi“ dalyvė negalėjo – to paprašė TV projekto vadovas Andrius Žemaitis.

„Vadovybė paprašė kol kas nieko nekomentuoti. Bijau ką nors sakyti, nežinau, ką galima viešinti“, - sunkiai rinkdama žodžius kalbėjo S. Žutautienė.

Laidos „TV Pagalba“ žurnalistė apibūdino V. Stankutę-Butkienę kaip šiltą žmogų. Pasak pašnekovės, jos bendravo ne tik darbo reikalais, buvo geros draugės. S. Žutautienė ir V. Stankutė-Butkienė buvo pažįstamos ketverius metus.

„Prieš šventes ji buvo linksma“, - sakė S. Žutautienė.

Viltė Stankutė Butkienė.  "Facebook" nuotr.


Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder