Recidyvistai sulaukė bausmių už nužudymus

Recidyvistai sulaukė bausmių už nužudymus

Už mirtimi pasibaigusį savavaldžiavimą panaudojant fizinę ir psichinę prievartą ir kitus nusikaltimus 39 metų panevėžietis J. P. pripažintas pavojingu recidyvistu ir neteko laisvės dvylikai metų. Tokį sprendimą priėmė Panevėžio apygardos teismas.

J. P. jau buvo teistas už pasikėsinimą nužudyti ir pasikėsinimą įvykdyti plėšimą ir nusikalto jau būdamas pripažintas recidyvistu.

Šių metų sausio 13-osios vakarą J. P., nutaręs pamokyti keturračio motociklo vagyste įtartą A. Ž., kartu su dviem bendrininkais išlaužė duris ir įsibrovė į jo gyvenamąjį namą. Vienas bendrininkų trenkė mediniu pagaliu per nugarą kartu su šeimininku buvusiam V. Š., kitas - kastuvo kotu per nugarą A. Ž. Po to prievarta juos abu įsitempė į automobilį.

Automobilyje vienas bendrininkų šovė vieną kartą pistoletu V. Š. į pakaušį ir vieną kartą A. Ž. į koją.

Smurtautojai, nuvežę pagrobtus įkaitus į mišką, parbloškė ant sniego, mušė, spardė ir reikalavo pasakyti, kur yra pavogtasis keturratis.

Šaltą naktį paliktą gulėti ant sniego A. Ž. ištiko mirtis.

Teismas taip pat patenkino nukentėjusiojo 15 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Panevėžio apygardos teismas devynis kartus teistą A. B. pripažino kaltu už sugyventinės nužudymą ir paskyrė 11 metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Pavojingu recidyvistu pripažintas nuteistasis pirmuosius trejus bausmės metus privalės atlikti kalėjime.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis už labai sunkų nusikaltimą su nepataisomomis pasekmėmis - jaunos moters gyvybės atėmimą dešimtą kartą teisiamam kaltinamajam siūlė skirti griežtesnę laisvės atėmimo bausmę.

Bylos duomenimis, šių metų gegužės 2-osios vakarą Panevėžio alaus bare "Pušynas" A. B. kartu su savo sugyventine ir draugu gėrė, po to sugrįžo į juos priglaudusį apleistą namą.

A. B. supykęs, kad moteriškė parėjo kiek vėliau ir dar gėrė alų, trenkė jai kumščiu į nugarą, po to į nugarą dūrė peiliu. Netekusi daug kraujo dėl patirto sužalojimo moteris naktį mirė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder