Savaitgalį keturiose skirtingose vietose sulaikyti aštuoni nelegalai iš Gruzijos

Savaitgalį keturiose skirtingose vietose sulaikyti aštuoni nelegalai iš Gruzijos

Keturiose skirtingose Lietuvos vietose pasieniečiai savaitgalį sulaikė aštuonis nelegalus iš Gruzijos. Nelegalai įkliuvo Ignalinos rajone, Lavoriškių ir Kenos punktuose bei Pabradėje.

Du gruzinus, kurie į Lietuvą bandė patekti slėpdamiesi už krovinio automobilio, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė Lavoriškių kontrolės punkte.

Penktadienį per vaizdo stebėjimo kameras šiame punkte dirbę pasieniečiai pamatė, kad už į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiavusio krovininio automobilio slėpdamiesi sėlina du asmenys. Jie taip maskavosi iki tol, kol automobilis privažiavo tikrinimo vietą ir sustojo.

Tuomet abu vyrai paslapčia bandė judėti link išvykimo zonos ir pasišalinti iš punkto teritorijos į Lietuvos gilumą. Jie buvo sulaikyti atskubėjusių pasieniečių ir jiems talkinusio muitininko.

Paaiškėjo, kad taip į Lietuvą bandė patekti du Gruzijos piliečiai, 27-erių ir 28-erių vyrai. Jie turėjo savo šalies pasus be Šengeno vizų. Abu nelegalai uždaryti į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sekmadienį ryte Tverečiaus užkardos pareigūnai gavo informacijos apie Ignalinos rajono Tverečiaus kaime pastebėtus tris įtartinus asmenis. Jie esą įlipo į pro Tverečių važiuojantį maršrutinį autobusą. Tverečiaus kaimas yra prie pat sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai į maršrutinį autobusą įlipo Ignalinos rajono Kačergiškės kaime. Tarp kitų keleivių, kaip paaiškėjo, buvo ir trys nelegalai iš Gruzijos. 27-erių ir 28-erių vyrai turėjo Gruzijos vairuotojų pažymėjimus. Dar vienas 27-erių užsienietis pateikė gruzinišką tapatybės kortelę. Pasieniečiai trijulę išlaipino iš autobuso ir sulaikė. Jie uždaryti į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar vieną gruziną nelegalą pasieniečiai sulaikė iš Baltarusijos į Lietuvą atvykusiame traukinyje Minskas-Vilnius. Jo keleivių dokumentus Kenos kontrolės punkte pasieniečiai tikrino sekmadienį vakare.

Paaiškėjo, kad vienas keleivis į Lietuvą bando įvažiuoti nelegaliai. 36 metų Gruzijos piliečio pase nebuvo vizos, suteikiančios teisę legaliai patekti į Šengeno erdvę. Vyras turėjo krepšį asmeninių daiktų ir kelis šimtus eurų.

Pareigūnai neleido gruzinui tęsti kelionės ir išlaipino jį iš traukinio. Užsienietis pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Pareigūnai užpildė tokiais atvejais būtinus dokumentus ir apie gruziną reikiamą informaciją pateikė Migracijos departamentui.

Pirmadienį priešpiet užsienietis tebebuvo Kenos užkardos prieglobsčio prašytojams skirtose patalpose. Buvo laukiama Migracijos departamento sprendimo.

Dar du nelegalai gruzinai šeštadienį buvo sulaikyti, kai atėjo į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje. 31-erių ir 36-erių užsieniečiai turėjo savo šalies pasus be Šengeno vizų. Aiškinamasi, kaip jie pateko į Lietuvą.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nelegalai iš pradžių buvo pristatyti į Vilniaus rinktinę, o vėliau uždaryti į areštinę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 51 nelegalą iš Gruzijos.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder