Savivaldybės žemėtvarka pakvipo kyšiais

Savivaldybės žemėtvarka pakvipo kyšiais

Klaipėdos savivaldybėje vėl slankioja korupcijos šešėlis. Šįkart jis temdo Žemėtvarkos skyrių - manoma, kad jame už atlygį galima sulaukti palankaus sprendimo. Arba nesulaukti.

Ši žinia aikštėn iškilo tik tuomet, kai kyšininkavimu apkaltinta skyriaus vedėja Raimonda Gružienė stojo prieš teismą - baudžiamoji byla Klaipėdos miesto apylinkės teisme pradėta nagrinėti vakar.

Istorija senoka: įstatymą R. Gružienė galimai pažeidė prieš trejus metus, 2010-ųjų gruodį. Teigiama, kad patyrusią valdininkę įklampino 200 litų kyšis - ši suma jai pasiūlyta už tai, kad būtų paspartintas vieno privataus Plytinės gatvėje esančio žemės sklypo dokumentų tvarkymas - parengtas prašymas prie jo jungti valstybinę žemę.

Tiesa, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai jos už rankos nenutvėrė, mat pinigus valdininkei davęs verslininkas į juos kreipėsi tik po dvejų metų, kai suprato, jog ši "investicija" jokios naudos nedavė. Dėl veltui išleistų pinigų vyras nutarė įduoti teisėsaugininkams savivaldybės skyriaus vedėją.

Pati skyriaus vedėja žiniasklaidai bylos nekomentuoja ir siūlo palaukti, kol byloje bus paskelbtas sprendimas.

Už kyšininkavimą valstybės tarnautojai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Šiuo metu R. Gružienė nuo pareigų nenušalinta. Tuo tarpu jai kyšį neva davęs verslininkas atsakomybės už valdininko papirkimą išvengs - jis šioje byloje yra tik liudytojas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder