Septintą kartą teistas 19-metis sės už grotų

Septintą kartą teistas 19-metis sės už grotų

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorės kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl automobilio vagystės, pasikėsinimo pavogti automobilį bei svetimo turto sugadinimo, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir už minėtas nusikalstamas veikas 19-mečiui klaipėdiečiui skyrė 3 m. ir 10 mėn. laisvės atėmimo bausmę.

Jau šešis kartus už vagystes, plėšimus bei turto sugadinimus teistas O.B. šįkart už grotų pasiųstas dėl to, kad, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, šių metų liepos 23-osios naktį iš Smilties pylimo g. Klaipėdoje pavogė krovininį automobilį „Mercedes Benz“ bei ankstų liepos 17-osios rytą bandė pavogti automobilį „Peugeot“, stovėjusį Taikos pr. 3-ojo namo kieme. Jis tai pat sugadino abiejų automobilių užvedimo spyneles bei padarė kitokios turtinės žalos automobilių savininkams.

„Jauno žmogaus kelią į kalėjimą šiuo atveju galima būtų apibūdinti trumpa, bet taiklia lietuvių liaudies patarle: „Priėjo liepto galą“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Klaipėdos apylinkės prokurorė Irina Valadkienė.

Prokurorės teigimu, teismas net keturis kartus jaunuoliui buvo suteikęs galimybę pasitaisyti, išvengiant realios laisvės atėmimo bausmės, nes nuo pat pirmojo teistumo 2008 m. teismas vadovavosi įstatyme numatytais nepilnamečių baudžiamosios atsakomybės ypatumais, t. y. taikė ir paskirtų bausmių vykdymo atidėjimą, ir auklėjamojo pobūdžio priemones, tačiau, užuot pakeitęs savo gyvenimo būdą bei elgesį, nepilnametis klaipėdietis toliau kryptingai darė nusikaltimus.

Todėl, prokurorės teigimu, priimtas apkaltinamasis nuosprendis, paskiriant subendrintą beveik 4 metų laisvės atėmimo bausmę atlikti pataisos namuose, yra teisėtas ir pagrįstas. Nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder